Od ponad roku nie działa mi pełne skanowanie komputera antyvirem.
Przez 2 lata korzystałam z programu kaspersky Anty Virus 7.0 i wszystko było ok.
Kolejne przedłużenie licencji wymagało zainstalowania wersji kaspersky 2010 i wtedy zaczął się problem. Nie działało pełne skanowanie, program zawieszał się na 1% i zawsze na tym samym pliku:
C:\System Volume Informa...\MountPointManagerRemoteDatabase
Skanowania też nie dało się zatrzymać.
Rok trwała moja korespondencja z kasperskim, m.in wysyłałam im raporty z programu GMER i GetSystem, ale wszystkie ich rady były bezużyteczne i nie rozwiązały problemu.
W międzyczasie było dwóch informatyków i też bez rezultatów.
Obecnie zainstalowałam program AVIRA AntyVir Personal i niestety problem się powtarza, tym razem skaner zatrzymuje się (przestaje skanować) na pliku C:\System Volume Information\tracking.log
Z Internetu wiem, że są to jakieś pliki systemowe i nie można ich usunąć. I że problem ten występuje na komputerach, na których wcześniej był instalowany kaspersky.
Jestem pewna, że problem powoduje kaspersky, a raczej to co z niego zostało, bo pomimo odinstalowania znalazłam jeszcze dwa foldery w "program files", które się nie usunęły, wykasowałam je ale nadal bez efektu...
Może ktoś miał podobny przypadek.
Ewentualnie, jakich darmowych programów mogłabym jeszcze użyć do przeskanowania kompa?

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedź z Cytatem