Witam wszystkich.
Po wielu latach korzystania ze zwykłego modemowego/telefonicznego połączenia internetowego postanowiłem zaeksperymentować z Neostradą. 29 sierpnia przychodzi mój pakiet instalacyjny, który odbierze moja matka (ja będę wówczas w pracy), która kompletnie, ale to kompletnie nie zna się na Internecie, komputerach, modemach ruterach i innych podobnych ustrojstwach.
W związku z tym prosiłbym o poradę: na co muszę uważać, co zrobić przed instalacją lub po niej? Czy są jakieś "haczyki", na które przy instalacji i/lub użytkowaniu muszę zwrócić szczególną uwagę? Czy są jakieś "kruczki", które umożliwiają nawet bardziej efektywne korzystanie z Neostrady (wybrałem 2048 z modemem F@st 800, choć zastanawiam się nad upgradem później do Liveboxa)? Czy istnieje jakiś software, usprawniający Neostradę, a jeśli tak, to skąd go mogę wziąć?
I wreszcie pytanie szczegółowe: jak wspominałem, korzystam teraz z modemowego połączenia. Mam zamontowany modem wewnętrzny (gniazdo PCI3, modem SoftV90 Voice Speakerphone firmy CXT). Czy instalacja modemu zewnętrznego do Neostrady może spowodować jakiś konflikt działania lub oprogramowania/sterowników? Czy coś muszę usunąć lub odinstalować? A może mogę jakoś korzystać z Neostrady przy obecnym modemie?
Byłbym niezwykle zobowiązany za odpowiedzi w tych sprawach, na razie bowiem przechodzę dopiero przez "neostradowe przedszkole" (chylę czoła dla "neostradowych akademików" o wielkiej wiedzy!).
Z góry dzięki i pozdrawiam
Wojtek

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem