+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Dialog Dsl 512kb do 2 mb bez zmiany niczego, Wydaje mie sie jakby tylko wysylanie zw

Szeregowy gorgi ma szanse

Exclamation Dialog Dsl 512kb do 2 mb bez zmiany niczego, Wydaje mie sie jakby tylko wysylanie zw

Witam!

Mam taki problem. Mialem neta dialog 512 kb/s a teraz zmienilem na 2 mb/s i mam wrazenie jakby tylko wysylanie sie zwiekszylo.

raz sciagalem z torrentow z normalna predkoscia dla neta 2mb ale to chyba tylko szczescie. przez zmiana sciagalem fajny plik z predkoscia 20kb/s teraz tyle samo a wysylanie wzroslo o 25% takie mam wrazenie.(liczba osob wysylajacych ten plik sie nie zmienila)
    Inny plik jak sciagalem to sie rozpedzilo do 220kb/s i zeszla do 30kb/s i tak do konca

z neta normalnie z http sciagalo mi wolno z predkoscia okolo 20-30kb/s a teraz po 6,7 czasami 1,3kb/s.

mam windows xp niedawno robilem formata. zdjelem liczbe jednoczesnych polaczen.

nie wiem co mam zrobic juz mnie to denerwuje.probowalem laczyc sie przez proxy ale nie wychodzilo(podpatrzylem w listopadowym numerze eksperta)

Nie dostalem innego moemu zadnych nowych cyferek do wstukania

Z gory dziekuje za pomoc

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Jeśli ustawienia są poprawne to nic nie zrobisz - faktem jest, że nie zawsze osiągniesz te 2 Mega np na jednym pliku - to zależy z jakich serwerów sciągasz... A co do torrenta to być może masz zbyt nisko ustawione wysyłanie - stąd ograniczenie pobierania.

Domyślnie

sprawdzalem wysylanie. na tym samym co teraz leci mi po 40kb/s wtedy lecialo po 180.

serwery wybieralem rozne. puste pelne slabe dobre i wszystko tak samo

tylko martwi mnie ze zadne numerki sie nie zmienily

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Torrent nie moze byc wyznacznikiem przepustowosci lacza, raz idzie jak diabli, a raz kiepskawo.
    Sciagnij jakies wieksze pliki ze strony mocrosoftu, jakies filmiki czy chocby SP do XP. Mocrosoft ma lacza bardzo szybkie.
    Mozesz tez w necie popatrzec na strony z miernikami predkosci łącza, choc one czesto troche oszukuja
    np tu: http://www.speedtest.gtelnet.net/
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

bawilem sie w mierniki predkosci z jednego serwa lecialo 1,8mb/s a z drugiego 256 wiec watpie zeby to bylo prawdziwe teraz sie juz powoli rozpedza do 80 moze potrzebuje czasu na "rozruch"? narazie poczekam jak nic to zrobie formata

ale czy nie powinienem dostac adresy nowych serw dsn tzn. odpowiednich dla szybszego neta?

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

http://www.speedtest.net/ to daje jakieś w miarę wyniki. server lublin, ale nie koniecznie
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia