+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Chello na dwa kompy

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie Chello na dwa kompy

Jak najprościej podłączyć drugi komp do sieci? Za pomocą routera? Czy to legalne? Czy mozna w ten sposób korzystać z internetu z dwu komp. w lokalu.
    A jeśli nie można jednocześnie to może na zmianę? Juz zmieniałem karty sieciowe i jakoś nic się nie czepiali.

Jak takie cudo będą widzieć spece w chello i czy się nie pogniewają

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

jak w chello to nie wiem , w mojej osiedlowej nie mam takich problemów , przed osiedlówką miałem chello przez 6 dni , oddałem za limit pobierania z netu , po dwóch dniach ściągania przyblokowali mi prędkość do 1kb / s , twierdzili że wykożystałem limit , oddałem sprzęt i mam ich głęboko pod plecami
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Szeregowy Delfin ma szanse Avatar Delfin

Domyślnie

korzystam z chello od grudnia i od samego początku mam
    podpięte dwa kompy z tym że jeden pracuje jako brama
    (spięte dwa przez karty sieciowe) i wyjście z jednego do netu
    przez modem chello .
    Nikt się do mnie nie przyczepił jak na razie
    a co do pobierania danych to limit jest tylko w opcji 512kb/s (do 5Gb)
    ja mam 2 Mb i jestem bardzo zadowolony
    oba kompy pracują jednocześnie a prędkości odczytywane na WWW.dsl.cz
    osiąga prawie 2 Mb/s

Domyślnie

Ja mam 2 karty zintegrowane w pierwszym kompie podpiętym do modemu chello. Drugi komp tez ma kartę sieciową ale jest w innym pokoju. Jak można rozwiązać tą sytuację. Chodzi o to by można było korzystać z netu w drugim pomieszczeniu bez konieczności włączania pierwszego komputera (tzn by obydwa kompy mogły łaczyć się samodzielnie z tym samym modemem chello)

Mógłbym kupić router np 3CRWER100-75

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

nie jestem w temacie chello więc jakbyś zdradził tajemnicę jakie koszta są za te 2Mb będę wdzięczny
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

Sam Internet 69zł. Są też opusty gdy zamawiasz więcej usług (np przy 3 jedna za darmo )

A jak z tym routerem jak technicznie u mnie by to wyglądało?

Szeregowy Delfin ma szanse Avatar Delfin

Domyślnie

kabelek koncentryczny do modemu chello - kabelek sieciowy do routera
    i dalej bezprzewodowo
    właśnie kupiłem dzisiaj router NETGEAR WGR614v7 i dwie karty NETGEAR WG311v3 podłączenie (włożenie kart do dwóch kompów) + konfiguracja 1,5 godz i wszystko działa ok

Szeregowy crowbme ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Martix Zobacz post
    Sam Internet 69zł. Są też opusty gdy zamawiasz więcej usług (np przy 3 jedna za darmo )

A jak z tym routerem jak technicznie u mnie by to wyglądało?
    Router jak najbardziej tak, przyklad patrz wypowiedz Delfina, w ger wchodzi oczywiscie takze kabel (skretka) ale wtedy polecam juz router i karty 1000Mb.
    W Chello mozesz podlaczyc legalnie 2 kompy do sieci z pominienciem najtanszej taryfy. Przy opcji najdrozszej mozesz podlaczyc 5 komputerow, ale i w jednym i w drugim przypadki wszystkie kompy musza byc w tym samym lokalu/mieszkaniu (lub domu jednorodzinym). Szczegoły umowa z Chello takze na str www.chello.pl.
    Server Station - Plyta Gigabyte GA-7DPXDW-P 2x Athlon 1690MHz, 2GB Ram, G-force 2MX, 2x barracuda 500GB - 1x WD 500GB, Benq 1640 fw BSRB - jako serwer FTP i multimedialny, HP DV5-1170ew stacja robocza

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)