Kupiłem kartę sieciową USRobotics Wireless MAXg PCI Adapter i podczas jej instalacji wiesza system (WinME).
Instaluję oprogramowanie karty wg instrukcji wyłączam kompa, wkładam kartę ponownie włączam, następuje dalsza instalacja i w pewnym momencie (zdaje się w czasie ładowania sterowników wiesza się system. Oprogramowanie do obsługi karty również do końca się nie instaluje.
Po restarcie w managerze urządzeń na karcie jest wykrzyknik a we właściwościach karty jest informacja "nie można załadować sterownika urządzenia za pomocą programu ładujacego
NDIS.VXD, NTKERN.VXD (Code 2)
W szczegółach pliku sterownika jest info "Dostawca Microsoft Corp." Czyli jakby załadował się ster windosowski.
Po kolejnym restarcie i zwiechu programu instalacyjnego We właściwościach urządzenia jest info: "Stan urządzenia: System windows przestal działać po próbie uruchomienia tego urzadzenia i nie bedzie próbował uruchamiać tego urzadzenia ponownie (Code11)
Próbowałem zainstalowac te stery i oprogramowanie z netu ale jest to samo.
http://www.usr-emea.com/support/s-pr......&prod=5417a
W specyfikacji jest podane że karta jest kompatybilna (została sprawdzona) z ME/98. Czy da się coś zrobić czy pozostaje tylko reklamacja? Tylko ciekawe czy w takim przypadku przysługuje mi np zwrot gotówki? A moze da sie jakoś ręcznie ten plik załadować? Tylko jak to zrobić?
Pod XP na innym kompie nie ma tego problemu ale ja potrzebuję do ME
Ciekawe czy ta niekompatybilność związana jest z oprogramowaniem (OS-Sterownik) czy może ze sprzętem na którym karta została zainstalowana?
Czy za pomocą tej karty można się łączyć przez Bluetooth z komórką?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem