+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: UPC Internet - kto używa?

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie UPC Internet - kto używa?

Hello everyone Moja narzeczona stoi przed wyborem nowego providera i można by rzec, że jest jakoby skazana na UPC. Ma także możliwość podłączenia stałej osiedlówki, ale najprawdopodobniej bez IP zewnętrznego, więc ... odpada

Czy ktoś z Was moi drodzy używa UPC jako providera? Jak się u nich rysuje te 2Mbps/384kbps? Może ktoś ma 10Mbps/1Mbps? Czy nie ma problemów z podtrzymaniem łącza, czy nie pada co chwila, czy te 2Mbps lub 10Mbps to realne wartości czy tylko pic na wodę?
    Ważne także jest to, czy ten ich modem mocno się zatyka przy ruchu P2P, na tyle że nie da się korzystać z netu?

Modem będzie podpięty do routera bezprzewodowego z możliwością zarządzania przepływem danych dla poszczególnych protokołów, więc jakby co to można to jakoś podrasować i zapobiec zatykaniu, jednak jakość modemów ma wiele do rzeczy, bo może nawet 1/2 łącza zapycha go tak, że pozostałej połowy nie da się wykorzystać...

Proszę o opinie, za które będziemy bardzo wdzięczni

Szeregowy crowbme ma szanse

Domyślnie

Witam, używam UPC w wersji 20MBt/2MBit.Wcześniej używałem tez mniejsze prędkości. Nigdy nie było z nimi problemów, za które mógłbym skrytykować firmę czy usługę. Prędkości są realne, a usługa warta ceny. Ja również dziele łącze na kilka komputerów (2 na kablu), a także WIFI w wersji "g/n". Technologicznie może nie są liderem, ale technicznie trudno im coś zarzucić.
    Pozdrawiam
    Server Station - Plyta Gigabyte GA-7DPXDW-P 2x Athlon 1690MHz, 2GB Ram, G-force 2MX, 2x barracuda 500GB - 1x WD 500GB, Benq 1640 fw BSRB - jako serwer FTP i multimedialny, HP DV5-1170ew stacja robocza

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Zapytam z ciekawości. Jak wygląda sprawa z grami online? Czy występują duże pingi na polskich serwerach? Czy występują lagi?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy Roman666666 ma szanse

Smile highway to hell

Kablówkę od upc mam od hmmm jakis 13 lat, a internet od poltora miesiaca i powiem, ze jestem zadawolona, bo wszystko jest ok. Ani razu nie miałam przerwy w dostawie, prędkosc jest taka jak powinna (mam oferte turbo 15 mb/s rzeczywista predkosc to 14.7- pingi małe, wiec mozna smigac w gry internetowe bez problemu Na poczatku mialam maly problem, bo pan ktory podlaczal mi internet i nowa kablowke nie powiedzial mi, ze nie mam sterownikow do karty eternetowej i podlaczyl mi ruter przez usb, ktore ograniczalo transfer do 5 mb/s, ale wszystko szybko sie wyjasnilo Jesli chodzi o umowe, to mam na rok, place 65 za kablowke i 80 za neta, wiec ceny nie sa wygorowane, w sumie to mialam farta, bo chcialam zalozyc sobie oferte Turbo miesiac wczesniej, ale zlodzieje z tp pod koniec konczacej sie umowy sprawiali klopoty (mialam neo 512) no i w tamtym czasie owa oferta to 10 mb/s, pozniej kiedy rozstalam sie z neostrada raz na zawsze wchodze na strone upc i patrze, a tu mila niespodzianka, bo predkosci podniosla sie do 15 Ogolnie to powiem szczerze, ze na poczatku tez mialam obawy, wchodzilam na roznego rodzaju fora i bralam wszystkie za i przeciw, ale ostatecznie wszystko skonczylo sie dobrze i niech tak zostanie. Tak btw to jestem z Gdyni, wiec moze dlatego u mnie net chodzi normalnie, bo z tego co wiem problemy z internetem maja najczesciej osoby, ktore mieszkaja w jakichs odleglych miesach, gdzie trudno o stale bezproblemowe polaczenie. (jesli znalazles/as taka sama odpowiedz na innym forum (Forum PCLab.pl (Powered by Invision Power Board) albo gazeta praca) to spoko, kopiuje i wklejam, bo odpowiadam dzis z czystych nudow i nie chce mi sie pisac o tym wszystkim od nowa )

Starszy sierżant darolo1 ma szanse

Domyślnie

nie powinien dostać warna za reklamę pclabu?

Starszy kapral Oxynium ma szanse Avatar Oxynium

Domyślnie

Ja mam UPC 2 MB, jeżeli chodzi o gry internetowe to pingi są małe ALE w niektóre tytuły nie da się grać bo kickuje co chwile (gubi pakiety). Czasami są małe przerwy w dostawie i tyle...

Cytat Napisał crowbme Zobacz post
    Witam, używam UPC w wersji 20MBt/2MBit.Wcześniej używałem tez mniejsze prędkości. Nigdy nie było z nimi problemów, za które mógłbym skrytykować firmę czy usługę. Prędkości są realne, a usługa warta ceny. Ja również dziele łącze na kilka komputerów (2 na kablu), a także WIFI w wersji "g/n". Technologicznie może nie są liderem, ale technicznie trudno im coś zarzucić.
    Pozdrawiam
    Obecnie tylko UPC testuje w Polsce możliwość uzycia światłowodów. Są liderem.

Jedna sprawa: UPC blokuje porty p2p
    Ostatnio edytowane przez Oxynium ; 18.Jun.2009 o 18:49
    ==Płyta Główna: Asus P5KPL-CM==Procesor: Intel Dual Core E5200 2.50 GHz==Grafa: GeForce 9500GT 1GB==RAM:2x2GB Dual- Channel

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)