+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Test karty sieciowej

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Smile Test karty sieciowej

Witam

Mam takie pytanie jak przetestować sieciówkę żeby mieć pewność że nie jest przypadkiem walnięta lub w jakiś sposób uszkodzona?

Pozdro
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

masz na myśli swoją czy czyjąś , widzę że ostatnio sporo testujesz , chyba robisz przymiarkę do zakupu nowego kombajnu
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Smile

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    masz na myśli swoją czy czyjąś , widzę że ostatnio sporo testujesz , chyba robisz przymiarkę do zakupu nowego kombajnu
    pewnie jeszcze jakby się znalazł ktoś kto by mnie wspomógł tak z 4500 PLN to chętnie hehe ale teraz już na poważnie

tak chodzi o moją sieciówkę którą mam na płycie głównej zastanawiam się nad jedną sprawą mianowicie:

1. W podglądzie zdarzeń od jakiegoś czasu pojawia mi się komunikat w stylu: "System wykrył, że karta sieciowa \DEVICE\TCPIP_{...} została podłączona do sieci i ma zainicjowane normalne działanie na karcie sieciowej." zdarzenie 4201 tcpip Niestety nie jestem w stanie powiedzieć od kiedy takie cudo pojawia się u mnie czasem w dość dużej ilości
    2. W momencie kiedy wystąpi nr1 to jeżeli siedzi się na kompie to widać jakby ktoś na sekunde ułamek sekundy odpiął kabel z netem natomiast jakie są efekty jeżeli chodzi o ściągawkę cóż np. w utorrencie wtedy na chwile spada trochę szybkość minimalnie wręcz - nie ma efektu odłączenia od sieci że tak to ujmę
    3. Nie mam pewności bo być może przez przepinanie komputer konsola kabla coś się mogło chociaż nie jestem do tego przekonany popsuć lub coś z kablem sieciowym lub coś po stronie usługodawcy ale zamin do tego dojdę sam muszę mieć u siebie porządek innymi słowy muszę być pewny że nie ma usterki u mnie
    4. patrz punkty 1, 2, 3

Tak to wygląda poza tym jak już pisałem gdzie indziej przetestowałem ramy w całości i było oka

NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

heh , aż tak mocny w te klocki to nie jestem , chętnie bym pomógł ale nie mam pojęcia o co cho , sam mam problem ale innej maści , może będziesz wiedział , chodzi mi o Outlook Express , jak jestem w kraju to śmiga bezbłędnie , jak tylko wyjadę za granicę to nie mogę wysyłać poczty , z odbiorem nie ma najmniejszego problemu , przy wysyłaniu otrzymuję taki oto komunikat "Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'poczta3.wp.pl', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Numer błędu: 0x800CCC0F" , mam ten problem już trzeci rok i nikt nie zna odpowiedzi , google owijają się wokół rzeczy oczywistych więc szukam gdzie się tylko da , pisałem już do WP że może to ich usterka bo mam konto na WP , odpisali lakonicznie że to może być wina mojego FW , ciekawe że działa w poloni a u łosiów już nie , ech trochę się rozpisałem , może znajdziesz odpowiedź , sorki za OT
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

niestety niebardzo może sprawdź zrób test jak to jest z gmail'em live'em czy chociaż innym badziewiem onetowym

a co do moich testów to mnie teraz zaciekawiło jak zmieniłem w opcji na full duplex 10 MB/s to mi net przycięło troche a niemam 10 mega heh dopiero na 100 MB/s prędkość w torcie wróciła do normy ciekawe

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    heh , aż tak mocny w te klocki to nie jestem , chętnie bym pomógł ale nie mam pojęcia o co cho , sam mam problem ale innej maści , może będziesz wiedział , chodzi mi o Outlook Express , jak jestem w kraju to śmiga bezbłędnie , jak tylko wyjadę za granicę to nie mogę wysyłać poczty , z odbiorem nie ma najmniejszego problemu , przy wysyłaniu otrzymuję taki oto komunikat "Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'poczta3.wp.pl', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Numer błędu: 0x800CCC0F" , mam ten problem już trzeci rok i nikt nie zna odpowiedzi , google owijają się wokół rzeczy oczywistych więc szukam gdzie się tylko da , pisałem już do WP że może to ich usterka bo mam konto na WP , odpisali lakonicznie że to może być wina mojego FW , ciekawe że działa w poloni a u łosiów już nie , ech trochę się rozpisałem , może znajdziesz odpowiedź , sorki za OT
    A z czego korzystasz za granica. Jak sie podpinasz w jakiejs kafejce to czesto maja poblokowane na serwerach, rowniez z The Bat, pomaga tylko wysylanie ze strony w takich miejscach.

Cytat Napisał lee99 Zobacz post
    niestety niebardzo może sprawdź zrób test jak to jest z gmail'em live'em czy chociaż innym badziewiem onetowym

a co do moich testów to mnie teraz zaciekawiło jak zmieniłem w opcji na full duplex 10 MB/s to mi net przycięło troche a niemam 10 mega heh dopiero na 100 MB/s prędkość w torcie wróciła do normy ciekawe
    Kabel moze masz pekniety przy wtyczce, zarob nowy. Polaczenie sieciowe testujesz wpisujac w wierszu polecien ping i dowolna strone.
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)