Od kilku dni mam bardzo niską prędkość transferu, dochodzi nawet do +/- 20kb/s. Czy ktoś też ma tutaj ten problem?
Jak długo to się może utrzymać![]()
Od kilku dni mam bardzo niską prędkość transferu, dochodzi nawet do +/- 20kb/s. Czy ktoś też ma tutaj ten problem?
Jak długo to się może utrzymać![]()
"tutaj" to znaczy na forum ? jaką masz przegladarkę , może to wina twojej sieci a nie forum ?
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Otóż nie, nie chodzi mi o forum. Źle się wyraziłem, ogólnie ściągając jakikolwiek plik z sieci, mam taki niski transfer pobierania.
Za przeglądarkę to mnie pewnie zlinczujecie, bo wszyscy to krytykują, a mi jest się trudno przestawić na coś innego - mam bowiem Internet Explorer.
Czy to może być wina przeglądarki? Dodam, że dotychczas wszystko było ok, i transfer był wyższy.
sprawdź na tej stronie prędkość Twojego łącza , na dole po prawej kliknij na "begin test" , odczekaj dwie sekwencje i otrzymasz wynik prędkości Twojego netu , nie podałeś kto jest Twoim dostawcą internetu , jednak możliwości swojej sieci powinieneś znać , jeśli wynik będzie zadowalający w stosunku do Twojej sieci to wtedy trzeba szukać przyczyny w sprzęcie , wykonaj test , zrób screena i wstaw go w załączniku![]()
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
no przydałby się , w zależności od tego jaką masz prędkość udostępnioną przez dostawcę to byłaby możliwość porównania z faktem , w zasadzie to możesz opisać jaki masz download i upload
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Proszę, ja się na tym nie znam. Czy mógłbyś mi to zinterpretować?
Czy ten nr IP jest poufny?
zapisz sobie jaki jest wynik download i jaki upload , następnie podaj ten wynik na forum , IP jest poufne i widzisz je tylko Ty jako testujący![]()
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Download: 548 kbps
Upload: 136 kbps
no faktycznie wiele to nie jest , rozumiem że wcześniej nie robiłeś takich testów , podaj jeszcze skąd masz internet ( TPSA ,UPC ) czy inny , jaką masz podaną prędkość internetu w umowie od dostawcy , bez tych informacji nie wiem czy masz dobrą czy słabą prędkość , jak masz podpięty kabel do kompa , przez modem czy na skrętce bezpośrednio do karty sieciowej ?
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Dostawca to Neostrada, i mam bodajże tą 256kb/s. Jednak często się pokazuje wyższa.
Jak coś pobierałem z siecie, to transfer miałem w granicack 60kb/s.
A kabel? Nie wiem w sumie jak, mam router który jest podłączony do gniazdka tel., a ja mam laptopa, czyli on ma chyba coś wbudowane w środku nie?
trzeba było tak od razu , zorientuj się czy masz założone hasło na routerze , jeśli nie to na pewno ktoś korzysta z Twojego routera i dlatego masz takie niskie transfery , dla sprawdzenia możesz zresetować routera poprzez odłączenie napięcia ( wyciągnij wtyczkę zasilającą z routera ) po podłączeniu sprawdź jak chodzi internet , powinno być szybciej
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Witam i wziął z testów ScanmySpeed i co, jeśli wynik badania prędkości pozostaje na niskim poziomie? Czy muszę skontaktować się z moim dostawcą czy mam ve sprawdzić, z mojego połączenia?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)