+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Kolejne artykuły

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Lightbulb Kolejne artykuły

Witam,
    Sonda to sonda, więc warto się dowiedzieć i wypowiedzieć. Mam kilka planów co do publikacji kolejnych artykułów i tak (pomijając poniedzialkowe publikacje):
    1) Modyfikacja Pioneer DVR-110* do 10XLA
    2) Konserwacja i czyszczenie napędów optycznych
    3) Nero 6.6 OEM od podstaw
    4) RICOH EncryptEase

Przy czym chcę by sekcja "Od podstaw" zajmowała się tematami opisywanymi dla kompletnych amatorów. Otwierasz stronę i czytasz jak zainstalować, co oznaczają najwazniejsze napisy i po co sa tutaj te różne kontrolki.

Kilka razy widziałem że przewineły się pytania o aktualizację firmware'u. Czy uważacie że taki artykuł w którym pokazane by były wszystkie typy napędów (główne, czyli to co się teraz sprzedaje) i jak krok po kroku przeprowadzić aktualizację?

Czy macie jakieś sugestie, coś o czym chcieli byście przeczytać?
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Według mnie artykuły dotyczące konserwacji byłyby bardzo ciekawe i potrzebne. Natomiast artykuły o aktualizacji firmware np. od producenta danego napędu już nie, bowiem obecnie są to przeważnie pliki uruchamiane pod windowsem i aktualizacja jest dziecinnie prosta. Co innego natomiast zmiana firmware na modowane, czy też przeróbki np. 3550 na 4551.

Domyślnie

Wielu początkujących użytkowników obawia się aktualizacji firmware'u. Pora rozwiać mity i zostawić same fakty. Gdyby userzy wiedzieli że to tak na prawdę wygodna i bezpieczna operacja to było by znacznie mniej pytań z tym związanych...
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Wydaje mi się, że opis programów będzie też dobrym artykułem. Wiele tego na rynku jest, ale mało kto ije opisuje.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Konserwacja i czyszczenie, to w pierwszej kolejnosci, bo moj LG juz wyczyszczony z wierzchu i przedmuchany w srodku ale soczewki nie tknalem

Przydalby sie artykul na temat overburningu. Jak sprawdzic ile mozna upchac na plyte i w jaki sposob to wypalic Choc ja wole film skompresowac o te pare MB niz nadpalac.

Zmiana firmware, tez dobry pomysl. Komus wyjasnialem na forum w jaki sposob robic to w BenQ. Nie jest to trudne ale jak wiadomo, czasem trzeba to robic z poziomu DOSa np. w przypadku starszych napedow to jednak juz jest opisane w artykule o ratowania CD po zlym flashowaniu

Moze artykul o CD/DVD Speed. Cos dla laikow czyli jak czytac te wykresy w testach jakosci

Moze artykul o kieszeniach na napedy DVD Ktos z forum byl zainteresowany kupnem.
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Kapral przemo86 ma szanse Avatar przemo86

Domyślnie

czyszczenie i konserwacja napędów to w 1 kolejności mam DVD-ROM co nie chce zabardzo czytac plyt CD... przeczyscilem spirytusem ale chyba nie pomoglo

Szeregowy robert.32 ma szanse Avatar robert.32

Domyślnie

Witam.Uważam,że taki opis od podstaw np.wymiana firmware bardzo by się przydał.Ja robiłem to pierwszy raz podczas podkręcania NEC-a,ale dzięki artykułowi poszło wszystko bez problemu.

Domyślnie

Dobra, więc plan na ten tydzień jest taki:
    1) Artykuł o aktualizacji firmware'u
    Proste porady i przykłady na kilku najpopularniejszych napędach. Rozwiewamy mity i pokazujemy że to na prawde jest bezpieczne i szybkie.

2) Czyszczenie napędu. Rozbieranie, konserwacja, smarowanie. Może w tym tygodniu nie zdąże.

3) Podkręcanie Pioneera DVR-110 do wersja 10XLA
    To będzie sam miodzik pitny. Fajny temat o fajnym napędzie.

No i czekam na dalsze propozycje. Co jeszcze chcecie przeczytać ?

Starszy szeregowy czrs1056 ma szanse

Domyślnie Pioneer

Napisz mi jak przypalić Pioneer 106D na coś lepszego i jak to zrobić.Acha coś ten link do przeróbki Pioneera co "slawekj" zamieścił nie działa Może jakiś gryzoń coś tam wygryzł ,to było na temat przerabianiea Pioneer 110D na 110.
    Zamówiłem Pioneer 110 i powiedzieli mi ze narazie nie ma,jest pioneer110D. Czy da się on przerobić na ten"Podkręcanie Pioneera DVR-110 do wersja 10XLA " Resztę popieram bo to są na czasie dlamnie rzweczy wcześniej nie zwracałem na to uwagi tylko paliłem płyty na pionku i nie wgłębiałem się w te rzeczy bo wszystko dobrze było.Ale dzisiaj z tym DVD to jest makabra.I jeszcze jedno jak można swoja nagrywarkę przetestować żeby wiedzieć jak ona jest dobra, czy w jakiej kondycji.Zaczynam się przeżucać na SuSe Linux 10 jak takie zabiegi robić co wymieniłeś w swoim artykule na SuSe(Ł) ,o ile są znawcy w tej dziedzinie.Linux SuSe(Ł) to jest poważny system operacyjny i godny podziwu swojej stabilnosci,dla WinXP daleko do niego.Po prostu można by było o suse tu dodać jak by byli chętni do tych artykółów jak nie.Ta dokładnie opisanych danych o napędach jak u was nie spotyka sie nigdzie. Ściśle dokładnie i rzeczowo na temat.Co mi się spodobało i odrazu się zarejestrowałem. Ale w te klocki jestem cieniasem,mam inne podejście. Płace i wymagam napęd ma robić to co chcę.Jak nie to nie kupuję. Czekam z utęsknieniem na wasze spuper artykuły

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Te wszystkie artykuly są przydatne, jesli maja byc adresowane dla poczatkujacych czy mniej zaawansowanych uzytkownikow. Kolejnosc ma tu mniejsze znaczenie.

Co to tego opisu nero 6.6 to mysle ze powinny byc wskazane roznice w miejscach w ktorych są miedzy 6.6 a 7. Wiadomo ze niebawem nastanie powszechnie wersja 7 i troche szkoda zeby przez to artykul stal sie nieaktualny. Podejrzewam tylko ze tych roznic wiele nie ma, sam na razie nie przesiadam sie na 7 tylko czekam na ustabilizowanie sie wersji.

Przy okazji - gdzie jest cos blizej o pionku 10XLA? Nijak nie moge zajarzyc gdzie przewinelo mi sie przez oczy a pobiezne poszukiwania na razie bezowocne.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Szeregowy djjaca ma szanse Avatar djjaca

Domyślnie

To i ja jako totalny nowicjusz dołącze swoje prośby.
    Z zaproponowanych tematów najbardziej interesuje mnie pkt 2) Konserwacja i czyszczenie napędów optycznych oraz najbardziej pkt 3) Nero 6.6 OEM od podstaw.
    ++++++++++++++++++

Pozdrowionka,

Jacek

Szeregowy zbi_ku ma szanse Avatar zbi_ku

Domyślnie

Jestem całkowicie za TAK !
    Człowiek uczy się całe życie.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)