Fajna jest ta nowa procedura testująca korekcję
Ogólnie mówiąc, wasze wnioski wynikające z testu, pokrywają się z moimi.
Ostatnio edytowane przez melag ; 19.Mar.2007 o 20:45
W teście prędkości zapisu zarówno na DVD-R jak i DVD+R otrzymaliście czas 5.53sec. Ja na mojej pierwszej płytce jaką wypaliłem na tym pionku z prędkością x18 uzyskłaem czas 5.25sec i to w dodatku z lekkim zmuleniem dysku w okolicy 3,3GB - gdyby nie to czas mógłby wynosić około 5,20sec. Z takim czasem Pioneer uplasowałby się kilka pozycji wyżej w rankingu na prędkość zapisu. Skąd się wzieła ta dosyć spora (30 sekund to chyba dużo) różnica w czasie wypalanie? Wasza linia prędkości zapisu też wygląda innaczej ( Pionek co jakiś czas zwalniał do x2 wiem że to zależy od OPC ale u mnie to nie występowało)
![]()
Kocham wszystkie!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 112L + Lite-On LH20A1H + Samsung SH183L
A z jakim FW paliłeś płytę? Zwróć uwagę, że nasz test był na innym...Napisał Raus
Wasz test był na biosie 1.09 mój wypał jak widać na 8.09 - jest to to samo tylko że odpowiednik buffalo. Nie sądze więc że to miało wpływ, zresztą posłużę się tutaj wykresem palenia płyty Verbatim x16 palonej x18 przez naszego kolege slawkaj - dołączam skan płyty palonej przez niego na tym samym biosie co Wasz test - wynik? Jeszcze lepszy czas 5.14secNapisał anabolo
Proszę spojrzeć na ten załącznik (przypminam że to nie mój wypał tylko slawkaj)
Z takim wynikiem Pionek uplasowałby się na 4 miejscu w rankingu szybkości wypalania DVD+R i na 3 miejscu wśród DVD-R
Kocham wszystkie!
Zastanawia mnie dlaczego nie testujecie korekcji błędów na płytach dvd. Powinno zmienić się te testy, bo według mnie nie są na czasie.
Nec Hercules contra plures
Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
Nec 3540A
Bye plextor, Pioneer 112 rules
Po pierwsze Verbatimy +R 16x są dostępne w dwóch odmianach - niewiem jakie ID miał ten nośnik z palenia, bo nie napisałeś tego... My palimy MCC 004. Z tego co widziałem to szybciej, bo o pół minuty palą się te na yudenie. Dwa - płyty mogą się trafić gorsze lub lepsze - płyty są kupowane z dość dużym zapasem (po kilkaset sztuk). Trzy - zawsze będzie jakiś mniej lub bardziej udany model - proces produkcji nagrywarek jest daleki od doskonałości i jest o wiele gorzej, niż dobry kilka lat temu w przypadku nagrywarek CD. Niestety oszczędności zrobiły swoje. Być może dostaliśmy nieco mniej idealny egzemplarz, ale uznaliśmy go za sprawny.Napisał Raus
@punisher - testy korekcji DVD są w sekcji Philips Optical Storage Test i odtąd bedą dołączane do każdej kolejnej recenzji.
No powiedzmy że odpowiedź typu "zawsze będzie jakiś mniej lub bardziej udany model " średnio mnie satysfakcjonuje to już dam sobie z tym spokój.
ps. Był to Verb na YUDEN000T03 wiem że w testach mieliście MCC004 ale na MCC004 też wypalał i wynik był 5.19sec. Zresztą mój wypał to też MCC004
Kocham wszystkie!
Dobra to ja mam takie pytanie na podsumowanie tego co tu przeczytałem czy ta nagrywarka jest godna polecenia ?
Jako palnik DVD jak najbardziej. Jednak jeśli chcesz coś uniwersalnego to już jest gorzej, odczyt płyt nie jest specjalnie udany... Ale w tandemie z np. Samsungiem jak najbardziejNapisał remb4
![]()
czesć mam pytanie jak można zmieniać booktype na DVD-rom w tej nagrywarce
poprzednio byłem właścilem nec-a 4551 tam wystarczyło kożystać z decryptera i podczas nagrywania a jak to zrobić wtym pionierku a czy ta procedura jest podobna do tej w modelu 111 ?
Booktype zmienia tylko bios do DVR-112L dla DVD+R i DVD+R DL- ,a w wersji japonskiej A12J tylko dla DVD+R DL.
Pozostale nie zmieniaja
pozdrawiam
tą nagrywarką nie da sie nagrywać płyt w dvd decrypter'ze czy ktoś to może potwierdzić![]()
mam problem podczas nagrywania na sterownikach aspi32 a na sterownikach elby wszystko jest ok jestem trochę rozczarowany tą nagrywarką z nec nie miałem takich problemów no ale po testuje różne możliwości mam wrażenie że nagrywarka wypala szybciej niż jest napisane ale opcji 18X nie ma do wyboru mimo że kabel to akasa 80-cio żyłowa może sterowniki do kontrolera coś pomogą ...
Zmień płyty.
płyty tdk 16X to raczej dobre płyty
Ostatnio płyty tej marki wyszły jakieś felerne. Nie jest to TDK, jak dawniej. Nawet wiele razy było pisane o tym na forum. Nawet jak wydaje Ci się że kupiłeś płytę niedawno, to nie znaczy, że pochodzi z nowych partii.Napisał lernaeus
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Dokładnie - TDK było dobre do kiedy samo robiło płyty - teraz jest loteria i nigdy niewiadomo co się trafi - czasami są dobre...Napisał slawekj
Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 24.Mar.2007 o 11:57
witam
ja mam pytanko dla znawców - który z Pioneerów jest lepszy 111 czy 112 ?Z tego co wyczytałem to 111 została lepiej oceniona w teście ,ale chciałbym poznać wasze zdanie i uzasadnienie - sam mam zamiar kupić jedną z nich ale nie wiem którą.
Przy okazji tego pytania mam prośbę.Napisał assun
Czy możliwy jest test korekcji CD i DVD Philips Optical Storage Test Pioneera 111 ?
![]()
Mam problem gdyż nagrywarka dziala mi tylko w trybie PIO. Gdy włączę DMA, przy próbie odczytu z dysku, wyświetla się bład:
Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy.
Mam nadzieję, że coś poradzicie. Jeszcze podam resztę mojego sprzętu:
Duron 800
MOBO: K7S6A
512 RAM DDR
Z góry dziękuje
Wymień wszystkie napędy (hdd, optyczne) oraz jak zostały podpięte do płyty gł.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)