+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Test ASUS DRW-1814BLT

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie Test ASUS DRW-1814BLT

Wątek powstał jako rozszerzenie testu nagrywarki ASUS DRW-1814BLT

Zapraszamy do dyskusji na temat tego napędu. Wszelkie pytania, sugestie i komentarze mile widziane.

Szeregowy Labovsky ma szanse Avatar Labovsky

Smile Nero 6

Witam!

Posiadam tę nagrywarkę od dwóch miesięcy. Nie wypalałem na tyle by móc ją dobrze ocenić, więc tym bardziej dobrze było przeczytać ten test
    Przynajmniej teraz wiem, żeby kupować tylko DVD+R

Jak sądzę, warto może jednak dodać informację, że Nero w wersji 6 na nic się nam zda przy zakupie Windows Vista. To oprogramowanie nie działa pod nią, a poza tym na kopercie nie ma numeru seryjnego, aby można było pobrać ze strony najnowszą wersję Nero i wstukać przy instalacji. Być może, gdy posiada się jeszcze XP i wyciągnie się ów numer z rejestru. Warto jednak może wspomnieć w recenzji, że to oprogramowanie w nowych komputerach, w których instaluje się Vistę przeważnie, jest bezużyteczne.

Trzeba więc kupić nagrywarkę z Nero 7 Essentials (w komplecie z napędem ok.20zł) i z numerem seryjnym tej wersji ściągnąć najnowszą ze strony Nero. Ewentualnie nabyć inne - np. firmy Ashampoo, nad którym się jakiś czas wahałem. Jego podstawową wadą jednak jest brak obsługi technologii LightScribe Gdyby nie to, to bym się długo nie zastanawiał.

Notabene pomimo posiadania Nero 7 Essentials zainstalowane na Viście, LightScribe mi nie działa. Po prostu program do wypalania etykiet (Cover Design chyba) nie wskazuje napędu - lista obsługiwanych urządzeń jest pusta Zna ktoś może rozwiązanie?

Pozdrawiam serdecznie!

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Sterowniki do LightScribe zainstalowane? Bez nich ani rusz... cóż, nie pracuję na Win Vista, ale w zestawie driverów chyba nie ma tych do LS, ale mogę się mylić Sterowniki do pobrania ze strony domowej technologii LightScribe

Szeregowy Labovsky ma szanse Avatar Labovsky

Unhappy

Cytat Napisał misiek1928
    Sterowniki do LightScribe zainstalowane? Bez nich ani rusz... cóż, nie pracuję na Win Vista, ale w zestawie driverów chyba nie ma tych do LS, ale mogę się mylić Sterowniki do pobrania ze strony domowej technologii LightScribe
    Fakt, nie pobrałem
    Ale już to nadrobiłem i dograłem jeszcze poprawiasz kontrastu oraz ten programik "LightScribe Simple Labeler" i ładnie jedna płytka tym programikiem się przyozdobiła.

Niestety Nero Cover Designer nadal nie rozpoznaje napędu z tą technologią (lista wyboru jest pusta), a przy próbie wydrukowania pojawia się komunikat "parametr jest niepoprawny", cokolwiek to znaczy.

Przepraszam za zaśmiecanie wątku o artykule - proszę o przeniesienie tego w inne miejsce.

Pozdrawiam

Szeregowy jarkaz ma szanse

Domyślnie

Mam problem z konfiguracja tej nagrywarki.
    Bios rozpoznaje poprawnie, system również.
    Nagrywa płyty CD, czyta wszystkie płyty ale jest problem z nagrywaniem płyt DVD. Wyskakuje błąd bloku adresu, o co chodzi Prosze o pomoc bo mam juz dość. Prubowałem już róznych sposobow i nic.

Nero info tool pokazuje dokładnie takie same dane jak w opisie http://cdrlab.pl/article_strona_4926...ja+i+opis.html
    Ostatnio edytowane przez jarkaz ; 09.Nov.2007 o 21:50

Szeregowy PRED4T0R ma szanse

Thumbs down

mialem ta nagrywarke dzialala wysmienicie przez 3 miesiace ...
    nagralem na niej max 10 plytek dvd (TDK i EMTEC)
    Az nagle podczas nagrywania na dvd rw TDK nagle cos w niej strzelilo na 99% nagrywania i zaczelo mielic plyte bez odpowiedzi, system zawisl, naped nie chcial oddac plytki... dopiero reset pomogl, laser wypalil wplycie sciezke prawie na czarno (na samym srodku plytki ) niestety pozniej nie czytala zadnej plytki...
    prawdopodbnie poszlo cos z mechanizmem poruszajacym laser ... jakas wada fabryczna
    na szczescie ASUS to pozadna firma, i choc czekalem miesiac prawie odeslali sliczna DRW-2014L1T
    jak narazie smiga ... zobaczym jak dlugo...
    a ogolnie jak macie wybor to DRW 1814-blt nie kupujcie, lepiej nowszy model albo inna firme...

nie bez powodu :
    pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)