Witam!
Posiadam tę nagrywarkę od dwóch miesięcy. Nie wypalałem na tyle by móc ją dobrze ocenić, więc tym bardziej dobrze było przeczytać ten test
Przynajmniej teraz wiem, żeby kupować tylko DVD+R
Jak sądzę, warto może jednak dodać informację, że Nero w wersji 6 na nic się nam zda przy zakupie Windows Vista. To oprogramowanie nie działa pod nią, a poza tym na kopercie nie ma numeru seryjnego, aby można było pobrać ze strony najnowszą wersję Nero i wstukać przy instalacji. Być może, gdy posiada się jeszcze XP i wyciągnie się ów numer z rejestru. Warto jednak może wspomnieć w recenzji, że to oprogramowanie w nowych komputerach, w których instaluje się Vistę przeważnie, jest bezużyteczne.
Trzeba więc kupić nagrywarkę z Nero 7 Essentials (w komplecie z napędem ok.20zł) i z numerem seryjnym tej wersji ściągnąć najnowszą ze strony Nero. Ewentualnie nabyć inne - np. firmy Ashampoo, nad którym się jakiś czas wahałem. Jego podstawową wadą jednak jest brak obsługi technologii LightScribeGdyby nie to, to bym się długo nie zastanawiał.
Notabene pomimo posiadania Nero 7 Essentials zainstalowane na Viście, LightScribe mi nie działa. Po prostu program do wypalania etykiet (Cover Design chyba) nie wskazuje napędu - lista obsługiwanych urządzeń jest pustaZna ktoś może rozwiązanie?
Pozdrawiam serdecznie!
Fakt, nie pobrałemNapisał misiek1928
![]()
Ale już to nadrobiłem i dograłem jeszcze poprawiasz kontrastu oraz ten programik "LightScribe Simple Labeler" i ładnie jedna płytka tym programikiem się przyozdobiła.
Niestety Nero Cover Designer nadal nie rozpoznaje napędu z tą technologią (lista wyboru jest pusta), a przy próbie wydrukowania pojawia się komunikat "parametr jest niepoprawny", cokolwiek to znaczy.
Przepraszam za zaśmiecanie wątku o artykule - proszę o przeniesienie tego w inne miejsce.
Pozdrawiam
Mam problem z konfiguracja tej nagrywarki.
Bios rozpoznaje poprawnie, system również.
Nagrywa płyty CD, czyta wszystkie płyty ale jest problem z nagrywaniem płyt DVD. Wyskakuje błąd bloku adresu, o co chodziProsze o pomoc bo mam juz dość. Prubowałem już róznych sposobow i nic.
Nero info tool pokazuje dokładnie takie same dane jak w opisie http://cdrlab.pl/article_strona_4926...ja+i+opis.html
Ostatnio edytowane przez jarkaz ; 09.Nov.2007 o 21:50
mialem ta nagrywarke dzialala wysmienicie przez 3 miesiace ...
nagralem na niej max 10 plytek dvd (TDK i EMTEC)
Az nagle podczas nagrywania na dvd rw TDK nagle cos w niej strzelilo na 99% nagrywania i zaczelo mielic plyte bez odpowiedzi, system zawisl, naped nie chcial oddac plytki... dopiero reset pomogl, laser wypalil wplycie sciezke prawie na czarno (na samym srodku plytki ) niestety pozniej nie czytala zadnej plytki...
prawdopodbnie poszlo cos z mechanizmem poruszajacym laser ... jakas wada fabryczna![]()
na szczescie ASUS to pozadna firma, i choc czekalem miesiac prawie odeslali sliczna DRW-2014L1T![]()
jak narazie smiga ... zobaczym jak dlugo...
a ogolnie jak macie wybor to DRW 1814-blt nie kupujcie, lepiej nowszy model albo inna firme...
nie bez powodu :
pozdrawiam![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)