Chciało by się, żeby to był uszkodzony egzemplarz. Niestety tak nie jest, szybkość, która nie idzie w parze z jakością...
Witam
"Anabolo" mówisz: "prędkość, która nie idzie w parze z jakością", ok.Ale jak się domyślam mówisz o wypalaniu 20x? Dobrze rozumiem?I jesli wypalać by tym sprzętem w prędkości 16X to już jakosć zapisu będzie dobra lub przynajmniej niezła?
I czy moze jakieś informacje poprawy jakości zapisu wraz z nowymi firmware'ami?
"misiek1928"- Wielkie dziękiDomyślam się ,że jest lepiej niż w teście, ale....Co sądzisz o tym, że do tego właśnie modelu jest często aktualizowany Firmware?Wersje są aż 3
Do innych modeli nawet starszych są 1 lub 2 wersje.
Czy to czasami nie świadczy w dużej mierze o nie doskonałości modelu i firmware "próbuje" to korygować
Jak wiesz (śledzisz) mój temat, sklep coś "leci w gumy" i na Asusa 1814 mogę czekać nawet 2 tyg. i nie wiem czy sie doczekamOpcji nie ma wiele jedną z nich i główną jest H55N/L, ale że został oceniony na "2" a nie chociaż na "3" jak Asus czy H42N/L stąd moje wątpliwości....
Hallo!
Czy odpowie mi ktoś
Jaka różnica jest pomiędzy LG H55L a H58L?
Na www.cdrlab.pl H55L wypadła kiepsko, a na www.cdrinfo.pl H58L całkiem..całkiem.
Czy między tymi modelami jest różnica w jakosci zapisu (jakaś znaczna) i czy model H55L jest mniej udany czy są zbliżone![]()
Witam
Dzięki za refleks
Już mam LG H55L FW 1.03-Fabryka
Spostrzeżenia LG H 55L:
Czas odczytu nośnika jest dość długi: ok. 20 s. Dla DVD-R.
Wypalanie:
Verbatim DVD-R x16, palona x12 (H 55L widzi płytki do max. x12). Czas wypalania ok. 6:00 min.
Benq DVD+R x16, palona x 16. Czas wypalania 5:51.
Jak widać, Czas wypalania obu nośników bardzo zbliżony pomimo innej prędkości
Verbatim wypalany ciszej (pewnie ze względu na mniejszą prędkość).
Żadna z płyt nie ma możliwości palenia w prędkości x20.
Odczyt LG H 55L (nośnik mający ok. 3 lat i mocno porysowany (Sony CD-R, drobne rysy): odczyt bezproblemowy, choć długi czas oczekiwania ok.20 s.
Ogólnie nagrywarka pracuje cicho, aczkolwiek nie wiem czy rewelacyjnie (porównam z Asus-em 1814BL), czasy dostępu długie, korekcja OK, jakość wypalania nie wiem.
Na razie tyle spostrzeżeń.
Witam,
Troszkę już płyt na niej wypaliłem i mogę się podzielić spostrzeżeniami.
Minusem jest dość głośna praca napędu przy odczycie (szczególnie w najwyższych prędkościach), ogólnie nieco za głośna.
Natomiast przy wypalaniu jest całkiem cicho, wypalam zazwyczaj 16x, jak plyta nie pozwala to 8x.
Jakość wypalania: Wydaje mi się, że dobra (przynajmniej przy tych prędkościach), różne płyty, ale głownie Verbatim lub Platinum. Nie zdarzyło mi się aby nie odczytał jakiejś wypalonej na nim płyty ( i jakiejkolwiek innej).
Odczyt: Jeśli nie wzorowy to b. dobry
Czasy dostępu: kolejny minus, trochę się trzeba naczekam zanim odczyta dane.
Prędkość: Tu jest naprawdę rewelacyjnie- Szybko
Zapis różnych płyt: nie zdarzyło mi się aby wypalanie się nie powiodło (łyka wszystko).
To tyle....
LG H55L. Firmware; !.03 (fabrycznie)
pozdrawiam
5 postów pod rząd"Edycja" nie gryzie....
==Płyta Główna: Asus P5KPL-CM==Procesor: Intel Dual Core E5200 2.50 GHz==Grafa: GeForce 9500GT 1GB==RAM:2x2GB Dual- Channel
Posty pisane są w bardzo dużych odstępach czasu. Moderator sobie poradzi, dzięki za pomoc.
_danny_ dzięki za uwagi.
No ale w sumie fajny opisik nagrywareczki ja mam innego Lg ale mój znajomy ma ten napedzik i tez jest z niego zadowolony ogólnie z tego co mówił to jak narazie nie było z nia żadnych problemów pomimo ze wypala nia bardzo dużo wydaje mi się że to jeden z bardziej udanych napedów Lg.
witam wszystkich
ja mam male pytanko co do tej nagrywarki. otoz niedawno zakupilem taki wlasnie model i zauwazylem,ze przy nagrywaniu plyt cd nagrywarka podaja jako najmnioejsza predkosc nagrywania 16x. Starszy naped zawsze mi oferowal najmniejsza predkosc 8x co bylo przydatne poniewaz np. w aucie posiadam radio starszego typu i musze nagrywac plyty z jak najmniejsza predkoscia w innym przypadku mi nie odczyta plyty. Czy z moja nagrywarka jest cos nie tak czy przy nagraniu z predkoscia 16x jest taka sama jakos jak w przypadku nagrania z predkoscia 8x w starszyczh nodelach? (mam wgrany najnowszy soft GSA-H55L_1.05) Z gory dziekuje za odpowiedz
witam,
Z Twoją nagrywarką jest wszystko w porządku. Moja (firmware 1.03), niestety również dla CD "daje" możliwość wypalania od 16x. Natomiast jeśli chodzi o jakość między 8x-16x, to zapewne jest ona nieznacznie różniąca się, sprawa dotyczy czego innego. Nie chodzi o różnice w jakości ale prostu o prędkość nagrania płyty, tzn. Czy Twoje radio samochodowe będzie ją odtwarzało i czy prawidłowo. Moje bez problemów (mam nowego blaupunkta).
Po prostu wypal i wypróbuj, a jeśli będą problemy to proponuje szukać jakichś płyt, które napęd "przeczyta" jako nadające się do wypalenia w 8x.
Pozdrawiam
Bardzo dziekuje za odpowiedz. niebawem przetestuje moje radio w aucie:] pozdrawiam
Mam duży problem który kieruję do wszystkich uczestników wątku ...sprawa jest taka : mam naped już od roku wszystko jest tak jak pisze danny ok. ale pewnego dnia chciałem nagrać płytę DL o okazało sie że nic z tego.nie piszę szczegułów próbowałem wielu płyt w nero7i nero8 i ultraiso skutek był taki sam. może coś żle robię pomocy, normalne płyty pali aż miło.Bardz zależy mi na waszej opini bo już zwątpiłem w swoje pomysły...
firmware fabryczny ..możę ktoś już wypalał DL (płyta dwuwarstwowa) z góry dziękuje za pomoc
NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25)
![]()
![]()
oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)
http://www.freetibet.org/
dziękuję za odpowiedż. używalem verbetium 2,4 i jak dobrze pamiętam maxell 2,4 oraz wczesniej jeszcze innych ale powiem szczeże nie pamiętam. może wiesz gdzie znależć ten program , czy tylko w google![]()
sam sobie odpowiedziałeś google najlepszym przyjacielem internauty
jeżeli chodzi o płyty DL to raczej tylko Verbatim i tylko made in Singapore (Verbatimy o których mowa... te x2.4 są made in india i do niczego się nie nadają wywaliłem ich od groma)
![]()
![]()
dzieki znajde ten program iwieczorem opowiem co się działo jesteś wielki
nic nie pomoło problem aktualny , lee99 dzieki za pomoc ,wywaliło płytę z singapuru 2.4x
![]()
![]()
znacie może jakis model który na bank pali dl. cena nie ma znaczenia?
![]()
Ostatnio edytowane przez malakas ; 30.Aug.2008 o 15:14
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)