+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 24 z 24

Temat: Test LG GSA-H55L

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Post Test LG GSA-H55L

Wątek ten powstaje jako rozszerzenie recenzji nagrywarki LG GSA-H55L

Zapraszamy do dyskusji na temat tego napędu. Wszelkie pytania, sugestie i komentarze mile widziane.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Chciało by się, żeby to był uszkodzony egzemplarz. Niestety tak nie jest, szybkość, która nie idzie w parze z jakością...

Szeregowy _danny_ ma szanse

Domyślnie

Witam
    "Anabolo" mówisz: "prędkość, która nie idzie w parze z jakością", ok.Ale jak się domyślam mówisz o wypalaniu 20x? Dobrze rozumiem?I jesli wypalać by tym sprzętem w prędkości 16X to już jakosć zapisu będzie dobra lub przynajmniej niezła?
    I czy moze jakieś informacje poprawy jakości zapisu wraz z nowymi firmware'ami?

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

danny, ten test był wykonany jak H55 był jeszcze gorący FW był kulawy. Teraz jakość i prędkość na pewno różni się w sporym stopniu od wyników testów... niestety nie mamy już tego napędu, bo zrobił bym dla Ciebie parę testów...

Domyślnie

"misiek1928"- Wielkie dziękiDomyślam się ,że jest lepiej niż w teście, ale....Co sądzisz o tym, że do tego właśnie modelu jest często aktualizowany Firmware?Wersje są aż 3Do innych modeli nawet starszych są 1 lub 2 wersje.
    Czy to czasami nie świadczy w dużej mierze o nie doskonałości modelu i firmware "próbuje" to korygować
    Jak wiesz (śledzisz) mój temat, sklep coś "leci w gumy" i na Asusa 1814 mogę czekać nawet 2 tyg. i nie wiem czy sie doczekamOpcji nie ma wiele jedną z nich i główną jest H55N/L, ale że został oceniony na "2" a nie chociaż na "3" jak Asus czy H42N/L stąd moje wątpliwości....

Domyślnie

Hallo!
    Czy odpowie mi ktoś
    Jaka różnica jest pomiędzy LG H55L a H58L?
    Na www.cdrlab.pl H55L wypadła kiepsko, a na www.cdrinfo.pl H58L całkiem..całkiem.
    Czy między tymi modelami jest różnica w jakosci zapisu (jakaś znaczna) i czy model H55L jest mniej udany czy są zbliżone

Domyślnie

Witam
    Dzięki za refleks
    Już mam LG H55L FW 1.03-Fabryka

Domyślnie Pierwsze wrażenia LG H55L

Spostrzeżenia LG H 55L:
    Czas odczytu nośnika jest dość długi: ok. 20 s. Dla DVD-R.
    Wypalanie:
    Verbatim DVD-R x16, palona x12 (H 55L widzi płytki do max. x12). Czas wypalania ok. 6:00 min.
    Benq DVD+R x16, palona x 16. Czas wypalania 5:51.
    Jak widać, Czas wypalania obu nośników bardzo zbliżony pomimo innej prędkości
    Verbatim wypalany ciszej (pewnie ze względu na mniejszą prędkość).
    Żadna z płyt nie ma możliwości palenia w prędkości x20.
    Odczyt LG H 55L (nośnik mający ok. 3 lat i mocno porysowany (Sony CD-R, drobne rysy): odczyt bezproblemowy, choć długi czas oczekiwania ok.20 s.
    Ogólnie nagrywarka pracuje cicho, aczkolwiek nie wiem czy rewelacyjnie (porównam z Asus-em 1814BL), czasy dostępu długie, korekcja OK, jakość wypalania nie wiem.
    Na razie tyle spostrzeżeń.

Domyślnie

Witam,
    Troszkę już płyt na niej wypaliłem i mogę się podzielić spostrzeżeniami.
    Minusem jest dość głośna praca napędu przy odczycie (szczególnie w najwyższych prędkościach), ogólnie nieco za głośna.
    Natomiast przy wypalaniu jest całkiem cicho, wypalam zazwyczaj 16x, jak plyta nie pozwala to 8x.
    Jakość wypalania: Wydaje mi się, że dobra (przynajmniej przy tych prędkościach), różne płyty, ale głownie Verbatim lub Platinum. Nie zdarzyło mi się aby nie odczytał jakiejś wypalonej na nim płyty ( i jakiejkolwiek innej).
    Odczyt: Jeśli nie wzorowy to b. dobry
    Czasy dostępu: kolejny minus, trochę się trzeba naczekam zanim odczyta dane.
    Prędkość: Tu jest naprawdę rewelacyjnie- Szybko
    Zapis różnych płyt: nie zdarzyło mi się aby wypalanie się nie powiodło (łyka wszystko).
    To tyle....
    LG H55L. Firmware; !.03 (fabrycznie)
    pozdrawiam

Starszy kapral Oxynium ma szanse Avatar Oxynium

Domyślnie

5 postów pod rząd "Edycja" nie gryzie....
    ==Płyta Główna: Asus P5KPL-CM==Procesor: Intel Dual Core E5200 2.50 GHz==Grafa: GeForce 9500GT 1GB==RAM:2x2GB Dual- Channel

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Posty pisane są w bardzo dużych odstępach czasu. Moderator sobie poradzi, dzięki za pomoc.

_danny_ dzięki za uwagi.

tommekk
    Gość

Domyślnie

No ale w sumie fajny opisik nagrywareczki ja mam innego Lg ale mój znajomy ma ten napedzik i tez jest z niego zadowolony ogólnie z tego co mówił to jak narazie nie było z nia żadnych problemów pomimo ze wypala nia bardzo dużo wydaje mi się że to jeden z bardziej udanych napedów Lg.

Szeregowy maxi200 ma szanse

Domyślnie

witam wszystkich

ja mam male pytanko co do tej nagrywarki. otoz niedawno zakupilem taki wlasnie model i zauwazylem,ze przy nagrywaniu plyt cd nagrywarka podaja jako najmnioejsza predkosc nagrywania 16x. Starszy naped zawsze mi oferowal najmniejsza predkosc 8x co bylo przydatne poniewaz np. w aucie posiadam radio starszego typu i musze nagrywac plyty z jak najmniejsza predkoscia w innym przypadku mi nie odczyta plyty. Czy z moja nagrywarka jest cos nie tak czy przy nagraniu z predkoscia 16x jest taka sama jakos jak w przypadku nagrania z predkoscia 8x w starszyczh nodelach? (mam wgrany najnowszy soft GSA-H55L_1.05) Z gory dziekuje za odpowiedz

Domyślnie

Cytat Napisał maxi200 Zobacz post
    witam wszystkich

ja mam male pytanko co do tej nagrywarki. otoz niedawno zakupilem taki wlasnie model i zauwazylem,ze przy nagrywaniu plyt cd nagrywarka podaja jako najmnioejsza predkosc nagrywania 16x. Starszy naped zawsze mi oferowal najmniejsza predkosc 8x co bylo przydatne poniewaz np. w aucie posiadam radio starszego typu i musze nagrywac plyty z jak najmniejsza predkoscia w innym przypadku mi nie odczyta plyty. Czy z moja nagrywarka jest cos nie tak czy przy nagraniu z predkoscia 16x jest taka sama jakos jak w przypadku nagrania z predkoscia 8x w starszyczh nodelach? (mam wgrany najnowszy soft GSA-H55L_1.05) Z gory dziekuje za odpowiedz
    witam,
    Z Twoją nagrywarką jest wszystko w porządku. Moja (firmware 1.03), niestety również dla CD "daje" możliwość wypalania od 16x. Natomiast jeśli chodzi o jakość między 8x-16x, to zapewne jest ona nieznacznie różniąca się, sprawa dotyczy czego innego. Nie chodzi o różnice w jakości ale prostu o prędkość nagrania płyty, tzn. Czy Twoje radio samochodowe będzie ją odtwarzało i czy prawidłowo. Moje bez problemów (mam nowego blaupunkta).
    Po prostu wypal i wypróbuj, a jeśli będą problemy to proponuje szukać jakichś płyt, które napęd "przeczyta" jako nadające się do wypalenia w 8x.
    Pozdrawiam

Szeregowy maxi200 ma szanse

Domyślnie

Bardzo dziekuje za odpowiedz. niebawem przetestuje moje radio w aucie:] pozdrawiam

Szeregowy malakas ma szanse

Domyślnie problem z LG

Cytat Napisał _danny_ Zobacz post
    Witam,
    Troszkę już płyt na niej wypaliłem i mogę się podzielić spostrzeżeniami.
    Minusem jest dość głośna praca napędu przy odczycie (szczególnie w najwyższych prędkościach), ogólnie nieco za głośna.
    Natomiast przy wypalaniu jest całkiem cicho, wypalam zazwyczaj 16x, jak plyta nie pozwala to 8x.
    Jakość wypalania: Wydaje mi się, że dobra (przynajmniej przy tych prędkościach), różne płyty, ale głownie Verbatim lub Platinum. Nie zdarzyło mi się aby nie odczytał jakiejś wypalonej na nim płyty ( i jakiejkolwiek innej).
    Odczyt: Jeśli nie wzorowy to b. dobry
    Czasy dostępu: kolejny minus, trochę się trzeba naczekam zanim odczyta dane.
    Prędkość: Tu jest naprawdę rewelacyjnie- Szybko
    Zapis różnych płyt: nie zdarzyło mi się aby wypalanie się nie powiodło (łyka wszystko).
    To tyle....
    LG H55L. Firmware; !.03 (fabrycznie)
    pozdrawiam
    Mam duży problem który kieruję do wszystkich uczestników wątku ... sprawa jest taka : mam naped już od roku wszystko jest tak jak pisze danny ok. ale pewnego dnia chciałem nagrać płytę DL o okazało sie że nic z tego.nie piszę szczegułów próbowałem wielu płyt w nero7i nero8 i ultraiso skutek był taki sam. może coś żle robię pomocy, normalne płyty pali aż miło.Bardz zależy mi na waszej opini bo już zwątpiłem w swoje pomysły... firmware fabryczny ..możę ktoś już wypalał DL (płyta dwuwarstwowa) z góry dziękuje za pomoc

Domyślnie

Cytat Napisał malakas Zobacz post
    Mam duży problem który kieruję do wszystkich uczestników wątku ... sprawa jest taka : mam naped już od roku wszystko jest tak jak pisze danny ok. ale pewnego dnia chciałem nagrać płytę DL o okazało sie że nic z tego.nie piszę szczegułów próbowałem wielu płyt w nero7i nero8 i ultraiso skutek był taki sam. może coś żle robię pomocy, normalne płyty pali aż miło.Bardz zależy mi na waszej opini bo już zwątpiłem w swoje pomysły... firmware fabryczny ..możę ktoś już wypalał DL (płyta dwuwarstwowa) z góry dziękuje za pomoc
    Ja nie pomogę.Nie wypalałem nigdy DL.

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

no to może napisz co to za płyty są dokładnie

oraz spróbuj nagrać programem imgburn po secundo

NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

dziękuję za odpowiedż. używalem verbetium 2,4 i jak dobrze pamiętam maxell 2,4 oraz wczesniej jeszcze innych ale powiem szczeże nie pamiętam. może wiesz gdzie znależć ten program , czy tylko w google

Domyślnie

sam sobie odpowiedziałeś google najlepszym przyjacielem internauty

jeżeli chodzi o płyty DL to raczej tylko Verbatim i tylko made in Singapore (Verbatimy o których mowa... te x2.4 są made in india i do niczego się nie nadają wywaliłem ich od groma )
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

Domyślnie

dzieki znajde ten program iwieczorem opowiem co się działo jesteś wielki

Domyślnie

nic nie pomoło problem aktualny , lee99 dzieki za pomoc ,wywaliło płytę z singapuru 2.4x

Talking

nic nie pomoło problem aktualny , lee99 dzieki za pomoc ,wywaliło płytę z singapuru 2.4x

no to już tylko serwis chyba zostanie jak masz gwarancje... wyślij ją niech ja wymienią ale będziesz z miesiąc równy czekać bo taki to jest serwis LG niestety.

dodaj coś jeszcze że ci niechce czegoś tam palić żeby było więcej hehe

Domyślnie

znacie może jakis model który na bank pali dl. cena nie ma znaczenia ?
    Ostatnio edytowane przez malakas ; 30.Aug.2008 o 15:14

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)