Całkiem niezły, nawet nie wiedziałem. Prezentacje też fajne, zwłaszcza podkład muzyczny, ale głos Miśka byłby lepszy.![]()
Cena da się przeżyć, zwłaszcza jak znajdziemy jeszcze kilkoro chętnych do zakupu (np. 5 i wtedy zamiast po 96PLN jest po 56PLN; albo i 200 i wtedy po 26PLN). Ja takiego menedżera nie potrzebuje, ale może chcecie się tu zebrać do wspólnego zakupu?
Faktycznie można się zebrać wokół tego pomysłu, ale najpierw trzeba by dokładnie zgłębić warunki licencjonowania zbiorowego. Kwestia tego na kogo miała by zostać wystawiona taka licencja na powiedzmy 200 stanowisk, bo podejrzewam, że nie ma możliwości zakupu 200szt i każda na inne nazwisko. 96zł to i tak grosze jak za taki soft, nie oszukujmy się. To jest jakieś 25€, w Europie za te pieniądze masz karton piwa.
Jak widac chetnych nie ma, nawet na zbadanie warunkow licencjonowania, a poza tym to my zyjemy w Polsce z polskich pensji, wiec mamy inne podejscie europejskich cen programow
Pozdrawiam,
janbar.![]()
Widzisz, przeciętny polak nawet nei bierze pod uwagętego że jakiśprogram trzeba kupić: "windowsa ściągnę, office'a ściągnę, nero ściągnę i system gotowy. Kto by za to płacił..." Tu nie chodzi o zarobki tylko o mentalność. Typowy Polak kupuje komputer za 4tys zł, ale bez systemu, bo po co? Przecież można zassać z torrentów! Jak słyszę gadkę o polskich zarobkach to mi się gdzieś w środku przewraca. 100zł to dużo? Ile typowy Polak wydaje miesięcznie na balety, alkohol, papierosy, narkotyki? Ile wysyła sms np. na "Taniec z gwiazdami"? Są ludzie biedni, o tym wiemy wszyscy, ale raczej niewielu z tych biednych ma komputer za ~4000zł! Zastanów się zanim kogoś (coś) ocenisz![]()
Mam wykupioną licencję na podstawową wersję Total Commandera. Mam pytanie. Czy mogę pobrać wersję Ultima Prime i urzywać w ramach wykupionej licencji? Koszt zakupu wynosił prawe 90.00 zł.
Pamiętam, że czytając powyższy artykuł tak to właśnie zrozumiałem.
Proszę jeszcze powiedzieć gdzie znajdą paczkę pluginów.![]()
Dzięki
![]()
Znalazłem, i za pomoc dziękuję.![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)