+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Test: Ardata DuoDisk 80GB

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie Test: Ardata DuoDisk 80GB

Wątek ten powstaje jako rozszerzenie testu przenośnego dysku twardego ze stacją dokującą Hot-Swap Ardata DuoDisk o pojemności 80GB:

Wszelkie pytania, sugestie i opinie są jak najbardziej mile widziane...

Szeregowy baael ma szanse

Domyślnie

mam co prawda 120GB i nie mam tak pełnych euforii odczuć jak recenzent.

po pierwsze gdy dostałem dysk, był on nieposkręcany, a nawet dokręcając wystające śrubki dysk w obudowie "lata" jak grzechotka.

podobnie jest z kablem zasilającym, mam dwa dyski przenośne, jeden stary WD pracuje bez zasilania na hubie wyposażonym w zasilacz, niestety DUODISK już nie ma ochoty nawet z drugim kabelkiem USB.

po naprawieniu sytuacji (podłączeniu do portu w komputerze), dokręceniu śrubek nie mam już więcej zastrzeżeń, dysk jako dysk spisuje się świetnie.

tyle w kwestii moich odczuć. teraz jeszcze dwie sprawy. po pierwsze, szkoda że producent nie sprzedaje stacji dokujących osobno.

po drugie, nie umiem wycisnąć Hot Swap'a z niego, próbowałem na kilka sposobów AHCI, RAID, IDE. nawet nie drgnie i bez restarta się nie obejdzie. może ktoś wie dlaczego?

używam go na płycie Gigabyte GA-965P-DS3 (rev. 1.0).

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Na naszej konfiguracji dysk działa bezproblemowo na jednym kablu USB (podpięty oczywiście prosto do portu, bez huba).

Co do SWAP'a to funkcjonalność została przetestowana i zadziałała - może przy dłuższym użytkowaniu pojawiają się problemy... my jednak nie odnotowaliśmy takowych.

Nieskręcony dysk - niewybaczalne! Sprawa "luzu" w obudowie została poruszona w teście, a informacje na temat przyczyny takiego rozwiązania zostały wyciśnięte z serwisu producenta... wyjaśnienie dość ciekawe... pozostawiamy bez komentarza.

Niemniej uważamy, że przy dzisiejszym stanie rynku jest to na prawdę bardzo dobry produkt! Każdy może mieć inne zdanie, sam jednak wspominasz że spisuje się świetnie, a nie trudno znaleźć dziś popularne dyski, które z poprawnym działaniem mają olbrzymie problemy...

Domyślnie

zgadzam się że rozwiązanie jest dobre, a dokładniej idea dobra, nawet bardzo. wykonanie już pozostawia do życzenia. a właściwie to w tym przypadku bardziej oceniamy obudowę i stację niż sam dysk, który jest zupełnie innego producenta.

bardzo szkoda mi tego swapa, potestuje jeszcze, jeśli znajdę przyczynę i rozwiązanie opiszę.

coś mi mówi że może to być wina kontrolera (poruszony już był gdzieś wątek o kontrolerze gigabyte i intela na tych płytach - gdyż płyta jest wyposażona w dwa kontrolery)

Domyślnie

stało się, dysk padł, a dokładnie obudowa, sam dysk po odłączeniu od obudowy działa nadal, stało się tak samo w 4 urządzeniach, pracujących u 4 różnych osób w mojej firmie

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Czy dobrze rozumiem, że uszkodzeniu uległy wszystkie stacje dokujące ?
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

cztery z bodajże 12, tak tylko stacje.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)