mam ten palnik od niedawna , może coś koło miesiąca i spaliłem kilka cd z muzą i parę dvd+ i dvd+rw , brak problemów z odczytem , testów nie robiłem ale chyba jeszcze znajdę jakąś płytkę i podam dane , jeśli chodzi o sam palnik to jestem zadowolony , jest bardzo cichy , nie mam pewności ale poprzednik 212 był chyba głośniejszy podczas rozpędzania , możliwe że trafił mi się gorszy model![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Cieszy mnie fakt, że Pioneer nie prezentuje tego, co inni producenci i posiada w swojej produkcji urządzenia jak to, które po prostu robię dobrze to co mają robić. Widać wyraźnie, że napęd preferuje płyty DVD+R. Oraz, że jakość płyt CD-R pozostawia wiele do życzenia...
(TTH02, jakiego producenta to jest MID? pytam przy okazji, bo mie się nie kce googlować)
Już dawno nie było sensownej nagrywarki DVD. Trzeba ją chyba zamontować![]()
A jak ma się sprawa z Pastelami CD-R?
Od niedawna jestem posiadaczem tego modelu po niespodziewanej śmierci szajsunga SH-182D (bez żalu, tyle płyt spalił).
Archiwizuję głównie na CD-R.
Znalazłem w Łodzi w firmie Arcomp i kupiłem od razu 2x50.
Nero Info Tool pokazuje: Taiyo Yuden (97m24s01f).
Rozumiem, że powinny się dobrze wypalić, mimo iż ten model Pioneera nie bardzo lubi CD-R?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)