Hey,mam problem z moim kompem.Dołaczałem ostatnio twardy dysk.Po ponownym włączeniu kompa zobaczylem komunikat na czarnym tle ( X300 SE 128MB BIOS P/N 113-A33406-100 )i nic nie moge zrobić.Pomóżcie!
Hey,mam problem z moim kompem.Dołaczałem ostatnio twardy dysk.Po ponownym włączeniu kompa zobaczylem komunikat na czarnym tle ( X300 SE 128MB BIOS P/N 113-A33406-100 )i nic nie moge zrobić.Pomóżcie!
To znaczy ze tylko karta sie odezwala i dalej sie zawiesza. Odlacz ten dysk. Zasilacz moze nie wyrobil.
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Odłączyłem nowy twardy dysk i dalej to samo się dzieje.Zaraz po uruchomieniu kompa wyskakuje mi ten komunikat,nawet nie mam jak do BIOS-a wejść bo mi klawiatura nie działa.
Jeżeli masz dwie kości pamięci, to wyjmij jedną i sprawdź. Jak będzie to samo, to wepnij ją z powrotem i wyjmij drugą.
Jak to nie pomoże, to warto przywrócić domyślne ustawienia BIOS'u.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Odłączyłem RAM tak jak pisałeś i nic.Jak moge przywrócić domyślne ustawienie BIOS-u jak nic mi nie chodziPróbowałem już baterię wyjmować i czekałem całą noc i nic.Coś mi sie zdaje że płytę główną "diabli wzieli" , oby nie.
Zajrzyj do instrukcji i znajdz clear cmos.
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Udało mi się odpalić BIOS-a.Odłączyłem wszystkie przewody od płyty głównej i podłączyłem ponownie i odpalił (znajomy mi to podpowiedział).Dzięki wszystkim za szybko opowiedziane rady.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)