mam male pytanko kupilem niedawno windowsa viste jeszcze nie wgrywalem go ale znajomy mi powiedzial ze będe musial miec sterowniki pod viste do drukarki karty graficznej i tym podobne
czy to prawda?
mam male pytanko kupilem niedawno windowsa viste jeszcze nie wgrywalem go ale znajomy mi powiedzial ze będe musial miec sterowniki pod viste do drukarki karty graficznej i tym podobne
czy to prawda?
Windows Vista Home Premium 64 bit OEM 1pk PL FV mam ten system a co do konfiguracji to znaczy co mam podac bo jestem laikiem w tej sprawie![]()
Jaka karta graficzna, jaka drukarka, ewentualnie karta dźwiękowa itp. Ale jeżeli komputer jest świeżo zakupiony, to znaczy że sprzęt jest raczej nowoczesny, więc sterowniki zapewne będą potrzebne dla osiągnięcia maksimum wydajności (a' propos karty graficznej). Co do drukarki, to tak jak już pisałem - najprawdopodobniej w systemie nie będzie sterowników, chyba że to jakiś starszy model... Dźwięk... jeżeli masz X-Fi, to nawet sterowniki nie pomogąbo directX 10 nie wspiera sprzętowo dźwięku, tylko dźwięk w grach obsługujących silnik soundGL będzie odtwarzany z możliwościami X-Fi, a co do odtwarzania muzyki, to trzeba się zaopatrzyćw odtwarzacz, który nie korzysta DirectX output, tylko z innego.
Sterowniki do płyty głównej (chipset) będą na pewno potrzebne. Na 80% masz chipset Nvidia, sterowniki dla Visty są zapewne na stronie producenta. Jakby co to pytaj, to temat rzeka więc i odpowiedź jest nieco enigmatyczna, szczególnie dla laika.
drukarka CANON PIKSMA MP150 <> karta graficzna NVIDIA WINFAST PX6600 le<> i pewno plyta gluwna to GIGABYTE K8 TRITON karta dzwiękowa jest razem z plytom gluwnom pc kupiony byl rok temu
Ok, dwie sprawy...
1) Do pixmy powinny być już sterowniki dla Visty, do grafiki są na stronie NV, do płyty na stronie Gigabyte...
2) Chłopie, zainstaluj sobie Firefoxa i wtyczkę ze słownikiem Języka Polskiego. Widać nauka poszła w las i Twojej ortografii już nic nie naprawi, ale nie wypada tak pisać na forum publicznym. FF z wtyczką załatwi sprawę, niczym MS Word podkreśli byki...
ok wielkie dzięki za pomoc dalej juz sobie poradze z kumplem sorry za pisownie ale pisze zwykle u bo nie chce mi sie klikać na O i ALT lepiej szybko napisac tekst i dlatego klikam na u otwartepozdro
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)