+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Reinstalacja windowsa XP Prof/Home

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie Reinstalacja windowsa XP Prof/Home

Hej. Mam pytanie do osób posiadajacych systemy XP Prof/Home w wersji OEM, posiadających te systemy legalnie i które dokonały reinstalacji poprzez wcześniejszy format dysku lub też po usunięciu całego katalogu WINDOWS.

Czy po ponownym zainstalowaniu systemu znów przysługuje wam okres 30 dni, po którym trzeba dokonać aktywacji tego systemu? Czy to oznacza, że po 3 reinstalacjach trzeba kupić XP na nowo (OEM mają ograniczenie do 3 aktywacji)?

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

kazdorazowo po formacie i postawieniu systemu na nowo konieczna jest aktywacja...co do ilosci... masz mozliwosc aktywowac system trzy razy przez internet natomiast kolejne musisz aktywowac dzwoniac na hotline microsoftu i tam przez automatyczna obsluge aktywowac system
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

I nie wypaplaj przypadkiem do sluchawki ze zmieniles cos w kompie bo odrazu zablokuja klucz. Ja tak mialem i przestrzegam innych, poprostu jako przyczyna reinstalacji mowic ze zawirusowalo go tak ze nie dalo sie juz nic innego zrobic.
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

nie koniecznie @Druss , wiele razy formatowałem i zmieniałem podzespoły w kompie , zablokowanie klucza nastepuje wtedy gdy użytkownik systemu wymienia płytę główną , nie dotyczy to posiadaczy windy w wersji box , z tą wersją można robić z kompem co się podoba , mam oem-a i ostatnio miałem problem , zmieniłem płytę główną i jeszcze kilka podzespołów , oczywiscie format , dzwonię aby aktywować system i słyszę pytanie : co jest powodem nowej instalki , no to mówię , wymiana tego i owego , przyczepili się tylko do płyty głównej , kobitka powiedziała że jeśli chcę aktywować system to mam wsadzić starą płyte główną i wtedy poda mi nowy klucz , wkurzyłem się i nawtykałem jej że niby co mam teraz zrobić , kupić nowy system ? nic to nie pomogło , żadne prośby i groźby , rozłączyłem się , odczekałem pół godziny i zadzwoniłem ponownie , odebrał facet , no i znowy pyta o przyczynę nowej instalki , powiedziałem że zmieniłem dysk twardy i dostałem klucz , tak więc jest metoda , a co do ilości aktywacji przez neta to można to robić pięć razy , pozdrawiam
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

Dzięki za uświadomienie. Cały czas byłem przekonany, że 3 dotyczy zarówno i aktywacji internetowej i telefonicznej. Jak rozumiem przed wyczerpaniem limitu telefoniczną aktywację robi się przez automat, a po wyczerpaniu limitu jest się przekierowywanym na infolinię i tam trzeba wsadzać kity .

Cytat Napisał asterix
    nie koniecznie @Druss , wiele razy formatowałem i zmieniałem podzespoły w kompie , zablokowanie klucza nastepuje wtedy gdy użytkownik systemu wymienia płytę główną
    A co powiesz na to, że mój XP Prof utracił aktywację, po zainstalowaniu sterów do płyty i odinstalowaniu sterów od grafiki? Poza włączaniem i wyłączaniem ficzerów w biosie nie dotykałem się do sprzętu.

Ale dobrze wiedzieć, że istnieje jeszcze szansa .
    Dzięki.

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

No to może inaczej albo serial MSDN AA albo może program tweakxp4 który tworzy kopie aktywacji i po reinstalacji instalujesz ten program i dajesz na przywróć
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

Cytat Napisał lee99
    No to może inaczej albo serial MSDN AA albo może program tweakxp4 który tworzy kopie aktywacji i po reinstalacji instalujesz ten program i dajesz na przywróć
    No dobrze, a czy można z legalnego XP usunąć wymóg aktywacji?

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

chyba się nieda chodź kto wie może ktoś coś takiego wymyślił chociaż wątpie
    Stronka tego programu o którym mówiłem http://www.totalidea.com/content/twe...kxp-index.html
    pzdr

PS- ten program jak mówiłem tworzy kopie aktywacji więc chyba o to chodzi? No chyba zmieniałeś podzespoły w kompie wtedy to raczej nic nieda chyba
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Cytat Napisał ElfOnCd
    No dobrze, a czy można z legalnego XP usunąć wymóg aktywacji?
    Ja posiadam taką wersję, a wydaje je sam M$. Są to wersje korporacyjne (czy jakoś, nie pamiętam dokładnie, jak się je określa).

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)