Witam
Z reguły jak instaluje xpka wyłączam autoodtwarzanie za pomocą utworzonego pliku .reg
wtedy wyłączony jest autostart dla wszystkich urządzeń niemniej jednak aktualnie coś ten sposób u mnie przestał działaćWindows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:000000ffi niewiem dlaczego
Dodatkowo jeżeli użyje programiku tweakui i odznacze litere dysku który chce wyłączyć z autoodtwarzania to nie potrzebuje nawet restartu kompa żeby ustawienie to zaczęło działać
Wiem że jest opcja wyłączenia w gpedit'cie ale rozumiem że trzeba tak samo jak po użyciu wpisu w rejestrze wykonać restart systemu
Reasumując ciekawi mnie dlaczego ustawienia wyłączenia autoodtwarzania nie zapisują się tylko za każdym razem (jeżeli nieużyje tweakui) pojawia się okienko z wyborem co zrobić
Może ktoś zna rozwiązanie tego "problemu" bo wcześniej działał mi ten jedyny wpis i takich jaj nie było więc rozumiem że może coś mi tu namieszało cy cuś
Dodatkowo jeżeli używam tweakui to ten również zapisuje w rejestrze dane np.
w tym samym kluczu w rejestrze (przykładowo ten wpis oznacza autoodtwarzanie na każdym dysku)"NoDriveAutoRun"=hex:00,00,00,00
Pzdr
![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem