Mam taki problem.
Czasem wieszają mi się niektóre programy np PhotoshopCS2 czy Corel12. Program bardzo długo się otwiera (W managerze zadań wyświetla się że program nie odpowiada) ale po pewnym czasie w końcu zazwyczaj się otwiera. Wieszają mi się również przy próbie drukowania (drukowanie odbywa się przez sieć). Czasem się odblokowują ale niekiedy trzeba czekać kilkadziesiąt minut. W czasie gdy program nie odpowiada można uruchamiać inne programy.
Zrobiłem oczyszczanie dysku, defragmentację, użyłem również System Mechanic - po jego użyciu Corel próbował połączyć się z jakimś niedostępnym zasobem sieci? coś chciał dograć wiec musiałem użyć płyty instalacyjnej. Jednak te wszystkie zabiegi niewiele dały odnośnie wieszania przynajmniej w przypadku Corela
W chwili zawieszenia podejrzałem w procesach - procesor nie jest zbytnio obciążony (do kilkunastu procent), zaś ramy są użyte w 1/4.
Procek to jakis celeron 3Gh i 2GBRAM, Płyta MSI chyba trochę uszkodzona bo porty USB nie kontaktują (przy próbie włożenia np pendrivea wiesza się system).
Wcześniej z wieszaniem programów szczególnie PSa również miałem kłopot ale nie było tak źle jak obecnie. Czasem np PS w czasie pracy mi się na chwilę zawieszał ale wówczas procek pędził 100%. Teraz jest inaczej bo nie mogę uruchomić programu czy wydrukować przy minimalnym użyciu procka.
Co o tym sądzicie.
PS Zauważyłem też że w procesach jest sporo plików svchost.exe (ok 9) Do czego to jest?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem
Google search detective