Witam ! !
Mam laptopa DELL Inspiron 510m ( 2 GB RAM ) i procesor Intel Pentium M 1500 MHz
Ładowanie systemu odbywa sie w 35-40 sek, ale możliwość dostępu do sieci mam dopiero po następnej 1.5 minucie.
Wygląda to tak. Po wspomnianych 35-40 sekundach pojawiają się wszystkie ikony na pulpicie, ESET zainicjowany i wygląda na to, że wszystko gotowe do pracy. Mogę otwierać foldery i pliki ale nie mam dostępu do internetu. Po tym czasie uruchamia się program autoconnect. Teraz komputer jakby zamierał. Trwa to dodatkowe 1.5 minuty i dopiero wtedy jestem w sieci.Śledząc logi programu autoconnect widać, że aby zalogować się do sieci, potrzebuje on kilku sekund. Więc to chyba nie on powoduje to spowolnienie.
Tak dzieje się od trzech tygodni. Wcześniej nie miałem tego problemu. Całe logowanie systemu wraz z dostępem do sieci trwało 1 minutę i 10 sekund a teraz ponad 2.5 minuty.
Nie instalowałem żadnych dodatkowych programów, więc nie wiem skąd się to wzięło.
Usługi mam ustawione tak samo jak wcześniej, więc chyba i tu nie można szukać problemu. Co zatem mogło spowodować to opóźnione logowanie...? ?
Dla bliższego zorientowania się dołączam moje ustawienia

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem