Zobacz wyniki ankiety: Czy strona i Forum działa u Ciebie bez znacznych opóźnień?

Głosujących
12. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Wszystko jest OK

10 83.33%
  • Za wolno

2 16.67%
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Temat: Hosting, czy wszystko Wam odpowiada?

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie Hosting, czy wszystko Wam odpowiada?

Witam,
    Coraz bardziej denerwuje mnie powolne ładowanie strony. Nie jest aż tak źle jak na modemie, ale znam wiele stron otwierających się szybciej. Mimo iż system jest w tej chwili bardzo zoptymalizowany to nadal otwarcie się strony głównej zajmuje za dużo czasu.
    Winę za stan rzeczy niestety ponosi nasz host, którego serwery umieszczone są w USA. Rozważam teraz możliwość kolokacji do sieci home.pl, ale czy na pewno jest to niezbędne? Jakie jest Twoje zdanie?
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Gdy łącze się z domu to wszystko przebiega w szybkim tempie. Ale gdy ten manewr wykonuje w szkole (gdzie łącze jest bardzo szybkie) to trochę to wolniej idzie.
    Ja łącze się z i bez proxy więc wiadomo dlaczego szybciej ładuje mi się strona.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

[VD]misio[PL] daniel5120 ma szanse Avatar daniel5120

Domyślnie

mi stronka sie bardzo szybko laduje nawet gdy jest obciazone przez innych uzytkownikow z sieci
    parametry lacza dl/ul 2048/320, w sieci jest 12 osob i lubia sie bawic programami p2p
    wydaje mi sie ze to raczej kwestia przegladarki
    ja testowalem na operze 8,5 i firefox 1,4
    na operze stronka laduje sie troche szybciej przy ustawieniu maks 16 podlaczen z serwerem, opoznienie ladowania 1 sek
    ATARI 130 XE & ATARI XC12

Duron 600; ECS K7VZA; 256 sdram; Seagate ST3200822A Firmware 3.01; LITE-ON LTR 40125S ZPS6; BenQ DW1640 0F2 BSGB => BSLB

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Sobal - nie jest zle, ale faktem jest ze wiele stron otwiera sie szybciej. Czasami zdarza sie (ale rzadko) ze strona nie wchodzi i trzeba odswiezyc.
    Nie bede wiec narzekal, wiadomo ze kazdy chcialby miec lepiej niz ma, a z drugiej strony w sasiednim miasteczku ostatnio w ogole nie mozna ujechac.

Nie wiem jak kwestia kosztow, jak to nazwales, kolokacji hosta - jesli mialoby byc lepiej a nie drozej to czemu nie?
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Nie bede edytowal posta po dwoch dniach....
    Widze ze malo ludzi cos tu napisalo, to chociaz wyciagne topic na wierzch.
    Ludzie piszcie! Co jest, nie macie wlasnego zdania?

PS Mozna wiedziec jak sprawa wyglada kosztowo-technicznie (ewent przenosin)? No i ku jakiemu wariantowi sklania sie szanowna administracja?
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

W tej chwili płacimy około 400 PLN za rok, przeglądałem ciekawe oferty i serwis home.pl ma ciekawą ofertę za 1000 pln rocznie, mając bardzo szybkie łącza do wszystkich ważniejszych podsieci w polsce...
    Umowa kończy nam się chyba w okolicy marca, więc wtedy trzeba by podjąć ostateczną decyzje..
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

jesli sa rzeczywiscie tak szybkie i sprawne, koszt przeprowadzki nie zachwieje finansowa rownowaga serwisu to jestem za
    jesli jest mozliwosc wczesniejszego przetestowania lacz home.pl to mozna wczesniej sprawdzic je przed podpisaniem umowy
    Ostatnio edytowane przez daniel5120 ; 13.Nov.2005 o 14:22

Duron 600; ECS K7VZA; 256 sdram; Seagate ST3200822A Firmware 3.01; LITE-ON LTR 40125S ZPS6; BenQ DW1640 0F2 BSGB => BSLB

bgn
    bgn jest nieaktywny
    . bgn zero jak zero Avatar bgn

Domyślnie

Ja tam nie narzekam - ale moje zdanie jest malo miarodajne bo mam do dyspozycji bardzo szybka siec do wezla w calosci na siatlowodach, a lokalnym weźle tez nic mnie nie obciaza. Jesli mialbym cos porównywac to wiele stron ( np.cdrinfo) laduje mi sie nieco wolniej

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

nie widze zadnych lagow na laczu gdy przegladam cdrlab'a
    LiteOnIt

Zastepca vice-szeregowego pawelblu zero jak zero Avatar pawelblu

Domyślnie

Cytat Napisał SoBal
    W tej chwili płacimy około 400 PLN za rok, przeglądałem ciekawe oferty i serwis home.pl ma ciekawą ofertę za 1000 pln rocznie, mając bardzo szybkie łącza do wszystkich ważniejszych podsieci w polsce...
    Umowa kończy nam się chyba w okolicy marca, więc wtedy trzeba by podjąć ostateczną decyzje..
    Moim zdaniem nalezy ograniczac wydatki, zeby reklamodawcy mogli placic mniej

A na serio, to dobra inwestycja, napewno przyszlosciowa, tylko marzec to dosc odlegla data. Serwis jest duzo bardziej agresywny (vide testy) i lepsze lacze jest tu teraz naturalnym kierunkiem rozwoju. Moim zdaniem (rozumiem ze to formalnie niewykonalne), taka decyzja powinna juz zapasc przed koncem roku.
    pozdroovy
    NO OFFENSE

Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, pierwiastkuje...

Domyślnie

Pawelblu - ten marzec wcale nie jest taki odlegly jak sie zdaje.
    Masz racje ze jesli chce sie rozwijac serwis i traktowac go powaznie, to szybsze lacze jest sprawa podstawowa.
    Trzeba tylko sobie odpowiedziec czy finansowo jest to mozliwe i czy chce sie isc w tym kierunku. Trzeba tez ustalic czy dostawca lacza gwarantuje ze nie bedzie takich padow jak u konkurencji ostatnio, wtopa na maxa przez pare dni, a chyba jeszcze nie do konca wszystko tam smiga jak trzeba.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

W poniedziałek porozmawiam z home.pl i utarguje powiedzmy 2 miesieczny okres probny. Jezeli wszystko przez ten czas bedzie dzialalo ok - wtedy zaczniemy myslec o przeniesieniu. Tylko martwi mnie ograniczony transfer to 300gb rocznie, czyli 25GB miesiecznie, a już w tej chwili wyrabiamy 14-15GB, biorac pod uwage duzego kopa jakiego dostalismy (zaluzenie ) po wprowadzeniu testow - to do 25GB dojdziemy w okolicy max marca-kwietnia...
    No i wtedy zgryz, ale to obmyslimy.

Co do utrzymania tego i zwiekszenia kosztow - coz, to jest oplata roczna, jezeli bedziemy mieli szybsze lacze, bedzie wiecej osob. Ja sobie odpuszczam strony ktore sie za dlugo laduja i wiem co pokazuja statystyki w tym wzgledzie.
    Wiecej osob - drozsza reklama, kwestia rozsadnego planowania.

Starszy plutonowy Nikita_Bennet zero jak zero Avatar Nikita_Bennet

Domyślnie

panie generale melduje ze w uk dziala wszystko pieknie i strona/forum laduje sie szybko.

co do home.pl - jesli kcesz przenosic to do polski to jest to niezly pomysl, gdyz wiekszosc uzytkownikow siedzi raczej w pl - jesli ich hosting bedzie dzialal jak moja poczta u nich to bedzie dobrze, bo po 2 (chyba jesli nie po 3) latach uzytkowania konta e-mail nie mieli wpadek. znajomi majacy tam konta e-mail tez nie narzekaja - nie znam niestety nikogo kto mial u nich hosting stronki.

pzdrwm Nikita_Bennet
    "Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
    difference. We should all be treated with appropriate respect."
    Sir A C. Clarke

Domyślnie

zawsze mozecie tez zobaczyc u konkurencji
    http://nazwa.pl/ firmy NetArt
    http://www.godaddy.com/ firmy GoDaddy zagraniczny serwis
    czy moze http://www.ehost.pl/ firmy ehost.pl

jesli zagraniczny serwis oferuje lepsza oferte za te same pieniadze to po co przeplacac, wazne zeby bylo bezawaryjne, wszystko dobrze i szybko dzialalo

agawoP
    Gość

Domyślnie

Witam. Siedzę na łączu 1 Mb/s (w dzień, w nocy jest 2Mb/s) w aster.pl i wszystko śmiga błyskawicznie. Pozdro.

Starszy sierżant sztabowy madmax2 ma szanse

Domyślnie

Sorki, że może nie na temat.
    Od paru dni nie mogę wejść na forum. Otwiera mi pojedyńcze dyskusje, ale jak chcę zobaczyć liste ostatbnich postów w jakimś dziale wywala komunikat, że IE nie może otowrzyć miejsca adresu internetowego i operacja została przerwana.
    Co jest
    Ostatnio edytowane przez madmax2 ; 10.Dec.2005 o 14:04

Domyślnie

skontaktuj się ze mną na GG:2420003

Domyślnie

Problem był tylko pod IE, musiałem kikla rzeczy wywalić i teraz będę je łatał. Może zająć trochę czasu, ale już wszystko poza wyglądem jest ok

Starszy sierżant sztabowy madmax2 ma szanse

Domyślnie

Wszystko już chodzi. Thx.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)