Zobacz wyniki ankiety: Moim zdaniem lepiej żeby nasze Forum nazywało się:

Głosujących
14. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • forum.cdrlab.pl

11 78.57%
  • klub.cdrlab.pl

3 21.43%
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: klub.cdrlab.pl

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Question klub.cdrlab.pl

Witam,
    Od dawna za mną chodzi kwestia Forum dyskusyjnego. Gdzie nie popatrzę tam na każdej stronie jest jakieś forum. Może by się odrobinę odróżnić? Bardzo mi się podoba nazwa club.cdfreaks.com. Jest po prostu inna. Może zrobimy klub.cdrlab.pl zamiast Forum ? Jakie jest Wasze zdanie?
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Ja bym pozostał przy nazwie forum, ponieważ szukając czegoś w necie za pomocą wyszukiwarki wpiszesz jakieś 'słowo' + 'forum' i dostaniesz się na forum. A jak będzie 'klub/, to nikt ci tego słowa nie wpisze, poniewaź domyślnie u nas jest 'forum'.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

A nie można pozostaćprzy obu propozycjach? Zarówno adresy jak i metadane mogą być dwojakie, więc czemuby nie mogło być i forum i klubu? Jednakże możnaby zrobić to w taki sposób że klub.cdrlab.pl zawierałby coś jeszcze poza "forum"... może kanał IRC, może serwer jabbera..., albo grupę usenetową, możnaby zrobić KLUB pełną parą, bylibyśmy bezkonkurencyjni na polskim rynku, chybna się nie mylę?

Szeregowy zbi_ku ma szanse Avatar zbi_ku

Domyślnie

Cytat Napisał misiek1928
    A nie można pozostaćprzy obu propozycjach? Zarówno adresy jak i metadane mogą być dwojakie, więc czemuby nie mogło być i forum i klubu? Jednakże możnaby zrobić to w taki sposób że klub.cdrlab.pl zawierałby coś jeszcze poza "forum"... może kanał IRC, może serwer jabbera..., albo grupę usenetową, możnaby zrobić KLUB pełną parą, bylibyśmy bezkonkurencyjni na polskim rynku, chybna się nie mylę?
    Jestem za.To mogło by być ciekawe. Ogólnie SUPER POMYSŁ.

Domyślnie

Pozostawienie obu - klub i forum moze byc trudne. Dodanie serwera IRC nie jest kłopotem, kwestia wyboru skryptu i integracji, można zrobić w ciągu kilku tygo/dni wszystko.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

JacMac.Czy ma to związek z wątkiem?
    Pierwsze ostrzeżenie. Jeżeli nie to utwórz nowy wątek w odpowiednim dziale.

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Mnie tam forum pasuje. Popularna nazwa. Fakt klub byloby czyms nowym.

Ktos nowy wszedlby na cdrlab i bedzie chcial dostac sie na forum. Rozgladnie sie po linkach na stronie głownej i zobaczy, ze nie ma forum. Bedzie sie smial, mają swój klub ale forum nie zrobili
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Inicjatywa grupy dyskusyjnej już wyszła z mojej strony. Na początku próbowałem przeforsowaćnazwę pl.comp.cdrlab, co w hierarchii pl.*. jest "nieco niedozwolone" ale nie na reklamie mi zależało lecz na gwarancji uzyskania fachowej porady. Jednak jeżeli grupa istniećma w hierarchii pl.*. co uważam za najważniejszą cechę powstającej grupy, to nazwa musi być inna.
    W hierarchii pl.*. nie istnieje żadna grupa poświęcona tematyce CD/DVD/BD/HD-DVD, więc wola co do nazwy pozostaje wolna. Wybrałem nazwę pl.comp.cd-dvd i taką zaproponowałem jako zastępstwo za pl.comp.cdrlab
    Nazwa pl.comp.cdrlab sugerować mogłaby komercyjny związek grupy z serwisem, cele reklamowe oraz groźbę sypania się odpowiedzi typu: przeczytaj na www.cdrlab.pl oraz faktycznie nazwa ta byłaby przeszkodą dla użytkownika nie znającego serwisu cdrlab.pl a szukającego porady odnośnie napędu lub oprogramowania, gdyż nazwa nie sugeruje jednoznacznie tematyki grupy.

W ciągu njbliższych kilku dni wiadomo będzie czy grupa się narodzi i pod jakim imieniem

Pomimo iż nazwa jej nie będzie "serwisowa" to sądzę że wiedza ludzi korzystających z Usenetu oraz wiedza bywalców tego forum, jako przedstawicieli serwisu, powinny wspólnie zaowocować czymś niezwykle przydatnym i pomocnym dla wielu ludzi.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia