+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Sprawy organizacyjne

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Lightbulb Sprawy organizacyjne

Witam,
    Tak sobie siedzę czekając na mundial (nie jest to wątek o wynikach) i mam kilka pomysłów. Ciekaw jestem Waszego zdania.

Kilka dni temu jeden z naszych Uzytkowników otrzymał ode mnie jako wyraz uznania płytę DL. Nie jest to wiele, ale wychodzę z założenia że zawsze warto premiować najciekawsze wypowiedzi. Ot symboliczny bonus. Bardziej od jego wartości liczy się sam symbol.

Wydaje mi się że dobre by było np. wprowadzenie (a w sumie po prostu aktywacja) systemu reputacji. Jeżeli ktoś Ci pomaga, wtedy możesz mu przyznać dobrą ocenę.

Po tygodniu sprawdzamy kto ma najwyższą ocenę i wysyłamy jakiś miły bonus. Resetujemy liczniki i zaczynamy od nowa. Potem możemy zrobic np. losowanie miesięczne i roczne nagród (oczywiście odpowiednio ciekawszych).

Czy chcielibyście aktywacji systemu reputacji ? Czy takie symboliczne nagrody są dla Was ciekawe? Może macie inne propozycje jak urozmaicić Forum?

Czekam na propozycje i zapraszam do dyskusji.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Aktywacja systemu reputacji to nie jest dobry pomysł. Wystarczy popatrzeć u sąsiadów, że służy to bardziej zabawie niż jakiemuś nagradzaniu wartościowych wypowiedzi.

Co innego, jeśli uznasz sam wartość usera czy choćby posta i jakoś tam symbolicznie to wynagrodzisz - np właśnie płytką dvd. Oczywiście nie za często, żeby ta symboliczna wartość nagrody się nie zdewaluowała.

Dla mnie udział w publicznym forum nie powinien wiązać się z żadnymi gratyfikacjami. Można się wiele dowiedzieć i czasem też pomóc innym - czy to za mało? Każdy pisze jeśli mu się chce coś napisać i zachęcanie jakimiś tam reputkami nie spowoduje nagle lawiny cennych i wartościowych postów i userów.

Tak ja to widzę, ale może inni inaczej?
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Kapitan rycho zero jak zero

Domyślnie

Dla mnie to obojętne.
    Można włączyć.
    Potestować.
    I wyłączyć.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Widzę to tak - ktoś zgłasza jakiś problem, ktoś podaje remedium na niego, zgłaszający problem wciska przycisk PODZIĘKUJ i rośnie gratyfikacja rozwiązującego problemy! Moim zdaniem to dobry pomysł, gdyż nowi użytkownicy (bądź rzadcy uczestnicy forum mogą się ustosunkować do podpowiedzi userów. Krótko mówiąc - pod każdym nickiem, wyświetlany był by zliczony poziom PODZIĘKUJ.
    PS. Na szczęście to forum (jako jedno z nielicznych) niema poziomu CHIPa czy tym podobnych specjalistycznych

Plutonowy melag ma szanse Avatar melag

Domyślnie

IMHO dobry pomysł, jest tylko małe ale...

1.\ Ja zauważył @grzeniu powiedzmy tzw. punkty reputacji nie powinny byc przyznawane przez użytkowników lecz przez kapitułę Cdrlab, aby uniknąć sztucznego forsowania.

2.\ Rozumiem że taki sposób motywacji (nagrody) ma na celu ożywienie forum i ma zachęcić użytkowników do udzielania się, a co za tym idzie.... b.dobry chwyt marketingowy

3.\ Jeśli to użytkownicy mają przyznawać "reputy" to nie są potrzebne żadne nagrody, ot będzie to sztuka dla sztuki nijak nie mająca się do zaangazowania danego uczestnika w forum.

To moje zdanie.
    Ostatnio edytowane przez melag ; 08.Jun.2006 o 18:12

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Ja powiem krótko - jestem na NIE. Nie chce mi się rozpisywać dlaczego, ale wystarczy, że ktoś wie jak było u sąsiadów. Na początku pięknie, a potem wszystko przemieniło się w zabawę.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

jestem na nie
    widac jak to skonczylo w sasiednim miasteczku
    mozesz tez pogadac z Pawelblu jak wygladaly dyskusje w gronie modow i adminow w zamknietym dziale forum
    chore...
    natomiast jesli Ty subiektywnie uznasz kogos za szczegolnie pozytywnie wyrozniajacego sie to co innego - mozesz mu jako wyraz uznania napisac pare milych slow jako ogloszenie na forum, wyslac prezent... cokolwiek

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia