+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: serial ata

ktp
    ktp jest nieaktywny
    Szeregowy ktp ma szanse

Domyślnie serial ata

Prosiłbym o testy nagrywarek na serial ata. Jedyną jaką widziałem w sklepach to Liteon 16a7s ale nie ma jej opisu nawet na oryginalnej stronie producenta. Za to Liteon 20a1s jest nie do zdobycia w Polsce. Mam wrażenie , że juz mało kto chciałby teraz kupić cos na ATAPI a cieżko czegoś się dowiedzieć o nagrywarkach na serial ata - stąd moja prośba

pozdrawiam

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Już niedługo opublikowany zostanie test OptiArc AD-7173S. Zapraszam do lektury w okolicach soboty

zastępca drużynowego przemo3642 ma szanse Avatar przemo3642

Domyślnie

Ja podpisuje się pod prośbą z 1. posta i jednocześnie mam pytanko: czy to, że na stronie głównej, po prawej stronie, w tabelce pt. "W Labolatorium" widnieje przy dacie 2007.03 ASUS DRW-1814BLT oznacza, że testu tego napędu też możemy spodziewać się niebawem?
    Pozdrawiam
    Commodore 64 (wersja C), 0.985Mhz, 1x64KB, BlackBox v.8, magnetofon Datasette, 2xQuick Shot (na mikrostykach z autofire).

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Dokładnie tak. Już teraz mogę powiedzieć, że zapisuje płyty DVD-RAM2 z prędkością x14 oraz że jest bardzo cichym napędem. Ponadto nie czyta płyt zabezpieczonych Key2audio i ma zaledwie dwie owieczki... reszta w swoim czasie - to tak na zachętę

Domyślnie

Cytat Napisał misiek1928
    Dokładnie tak. Już teraz mogę powiedzieć, że zapisuje płyty DVD-RAM2 z prędkością x14 oraz że jest bardzo cichym napędem. Ponadto nie czyta płyt zabezpieczonych Key2audio i ma zaledwie dwie owieczki... reszta w swoim czasie - to tak na zachętę
    Dzięki, a zatem czekam niecierpliwie
    Commodore 64 (wersja C), 0.985Mhz, 1x64KB, BlackBox v.8, magnetofon Datasette, 2xQuick Shot (na mikrostykach z autofire).

Domyślnie

Przepraszam za dublowanie posta, chciałbym zasugerować jakieś kolejne testy sprzętu na SATA:

LG GSA-H30NRBB
    Lite-On LH-20A1S (pierwsza spawara na SATA z nagrywaniem 20x !)

Te napędy wydają się być interesujące. Zwłasza ten ostatni w związku z tym, co stoi w nawiasie. Oba są dostępne w polskich sklepach już od pewnego czasu, oba sprzedawane są po "normalnych" cenach, tymczasem trudno cokolwiek konkretnego i wiarygodnego znaleźć na ich temat w sieci (a o polskich zasobach to można zapomnieć).
    Pozdrawiam

PS.: Rozumiem, że jeśli chodzi o Pioneer DVR-212 to można się po nim spodziewać dokładnie tego samego, co po przetestownym przez Was DVR-112, czyż nie?
    Ostatnio edytowane przez przemo3642 ; 05.Apr.2007 o 14:26

Szeregowy Bateau ma szanse Avatar Bateau

Domyślnie

Cytat Napisał przemo3642
    PS.: Rozumiem, że jeśli chodzi o Pioneer DVR-212 to można się po nim spodziewać dokładnie tego samego, co po przetestownym przez Was DVR-112, czyż nie?
    Na to pytanie gdybys chwile pomyslal sam moglbys udzielic sobie odpowiedzi. Gdyby po obu modelach mozna by sie spodziewac tego samego to po co wypuszczac identyczna nagrywarke tylko o zmienionym numerku.
    Oczywiscie roznica rzucajaca sie na oczy jest zmieniony interfejs na SATA.
    Drugim szczegolem to zmieniony chipset. Coz prawda jest on zmieniony tylko o jeden "numerek" w porownaniu na wczesniejszego modelu, a mianowicie z MC 10041 na MC 10042. Byc moze zmiana ta byla konieczna do przejscia z interfejsu rownoleglego na szeregowy SATA, a byc moze dodaje cos zupelnie nowego.
    Po trzecie (ale tego nie jestem na 100 % pewny) ale model DRV-212 ma system Performance Adjusting Firmware, ktorego nie ma starszy model DRV-112. W zasadzie to ze ten system jest zaimplementowany w DVR-212 to jestem pewien ale nie jestem juz pewien czy DVR-112 go posiada (wydaje mnie sie ze nie). Sam teraz widzisz, ze nie moga to byc podobne nagrywarki. Moga sie roznic pod wieloma wzgledami. Ale zeby miec dokladne porownanie obu modelow musimy jeszcze poczekac na szczegolowe wyniki testow. Sam jestem ciekaw jak wypadnie bo wczoraj ja zamowilem.
    Pozdrawiam serdecznie
    Bateau

Domyślnie

Ja Cię proszę... No to chyba oczywiste, że zasadniczą różnicą jest obecność interfejsu SATA, doskonale o tym wiem, dlatego pytanie znalazło się w temacie pt. "serial ATA". ! O pozostałych cechach też wiem -i nie trzeba być specem, by posiadać taką "wiedzę" wystarczy umiejętność czytania i czas na przeglądnięcie specyfikacji napędu na strone producenta.

Powtarzam pytanie: czy po pionku 212 można się spodziewać tego, co po 112? Wszystko wskazuje na to, że tak. Mam rację?

Szeregowy amonet ma szanse

Domyślnie

Jeżeli to coś pomoże to tu jest link do testu Lite On 16A7S tylko po angielsku.
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=20064

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)