+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 30

Temat: Nowe Forum

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie Nowe Forum

Witamy na nowym Forum CDRlab.pl. Po wielu próbach i dyskusjach postanowiliśmy zmienić engine na VBB. Nastręczyło nam to wiele trudności, integracja z PN, ale mamy nadzieję że cały ten trud zostanie wynagrodzony. Zapraszamy do testowania nowego Forum. Wszelkie uwagi odnośnie jego funkcjonowania prosimy umieszczać w tym wątku.

Nol
    Gość

Domyślnie

Nareszcie! Nie mogłem się doczekać

P.S.
    Jeśli zauważycie jakieś braki w tłumaczeniu (a są na pewno ), to poinformujcie o nich również.

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Tak jakby wolniej mi sie ladowalo forum, ale to moze zludzenie, albo lacze cos szwankuje z rana.

Rezerwista *Vojtas* zero jak zero Avatar *Vojtas*

Domyślnie

U mnie prędkość ładowania się forum bez zmian czyli ok.
    Powiem krótko z VBB jest o wiele lepiej.

pozdr.
    "Nie ważne jest, gdzie patrzysz, ale co widzisz." - Hanry David Thoreau

Domyślnie

Cytat Napisał Druss
    Tak jakby wolniej mi sie ladowalo forum, ale to moze zludzenie, albo lacze cos szwankuje z rana.
    Teraz juz jest ok to jednak lacze szwankowalo z rana.

Nol
    Gość

Domyślnie

Jeśli traficie na jakieś problemy/anglojęzyczne komunikaty itp, to zrobcie screen shota i dołączcie go tutaj - zajmiemy się tym. Pozostało jeszcze parę rzeczy do zrobienia.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

U mnie jak narazie wszystko pięknie chodzi.
    PS. Kto to jest ten Krasnal, bo dostałem od niego emaila w związku z KProbe oraz grafiką na tym forum?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Na glownej stronie pojawil sie post w tabelce Forum "tłumaczenie i styl", po co sie pokazuje na stronie dostepnej dla wszystkich jesli tylko Admini maja do niego dostep Wczesniej nie pojawialy sie tam takie posty.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

A da się do niego wejść? (mowa o "zwykłych" użytkownikach)
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Heh no wlasnie od tego topicu chcialem zaczac czytanie forum i jakoz mnie zdziwil komunikat. Krotko przed wejsciem na cdrlab wyczyscilem temporary i cookiesy, wiec musialem sie na nowo logowac a tu takie cos. Juz myslalem ze cos mi sie zwalilo albo cos z forum nie tak, a to wyglada ze topic dostepny tylko dla adminow.

Seba - wejsc do niego sie nie da.

PS Wlasnie widze ze do topicu "problem z logowaniem" tez wejsc sie nie da. http://cdrlab.pl/forum/showthread.php?p=5813#post5813
    Ostatnio edytowane przez grzeniu ; 13.Sep.2004 o 21:37
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Laser
    Gość

Domyślnie

hehe

Szybki jestes.
    No jak widac jest pare niedociagniec ale ;lepiej zeby wyszlo to teraz niz pózniej

Domyślnie

teraz testujemy upload grafiki i innych załączników.
    Załączone obrazki  

Domyślnie

No nie dalo sie wejsc, pisalo ze nie mam takich uprawnien do ogladania tego. Chcialem zaowazyc jeszcze jedna rzecz, wczesniej byly na glownej stronie takie ciemniejsze wiadomosci ktorych sie nie czytalo, teraz tego nie ma, nie przeszkadza mi to ale bylo wiadomo ze ktos np do post`u nowa odpowiedz dal.

Co do zdjec limit jest taki: File Too Large. Limit for this filetype is 39,1 KB. Your file is 40,5 KB.

W panelu uzytkownika poszczegolne dzialy opcji sa po Polsku, ale juz w srodku tych dzilow kroluje jezyk angielski. Mi to nie przeszkadza ale moze sie zdazyc ze ktos nie zna tak dobrze tego jezyka. Nie wiem jak wyglada sprawa rejestracji czy tez jest w jezyku angielskim wszystko.
    Ostatnio edytowane przez Druss ; 14.Sep.2004 o 00:17

Nol
    Gość

Domyślnie

Niestety z tłumaczeniem jest bieda, bo z moim czasem ciężko. Zmagam się z remontem kuchni i trudno mi złapać się za coś innego

Nol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzeniu
    Heh no wlasnie od tego topicu chcialem zaczac czytanie forum i jakoz mnie zdziwil komunikat.
    Hm, myślę, że jak skończymy fazę testowania forum, to wprowadzimy możliwość tworzenia nowych styli przez zainteresowanych użytkowników. Ciężko mi tylko powiedzieć kiedy by to nastąpiło, bo jest jeszcze wiele rzeczy do zrobienia.

Nol
    Gość

Domyślnie

Ok, a teraz napiszę o swoich problemach z logowaniem. Otóż nie wiem czemu, ale nie mogłem się zalogować na stronę główną oraz na forum. Wyświetlało mi komunikat "błędny login, spróbuj jeszcze raz". Usuwanie ciastek z systemu też nie pomagało. Po dłuższym poszukiwaniu rady na tą sytuację doszedłem do rozwiązania - czyscicie ciastka, wchodzicie na forum, w sekcji logowania wpisujecie tylko nazwę użytkownika, wciskacie Enter, a następnie korzystacie z formularza resetowania hasła, po czym wprowadzacie nowe (np poprzednie haslo).

Jeśli przytrafią się Wam takie problemy, to powyższe rozwiązanie je usunie.

//edit - przy okazji okazało się, że formularz resetowania hasła też jest po angielsku.

Nol
    Gość

Domyślnie

Z wielkim żalem informuję, że na skutek nieznanego dotąd błędu straciliśmy CAŁE tłumaczenie forum. Niestety nie mogę również powiedzieć czy da się go odzyskać, ani określić terminu powrotu języka polskiego na nasze łamy - mam remont i nie mogę znów poświęcić kilku dni na tłumaczenie wszystkiego od nowa. Mam nadzieję, że reszta redakcji mi w tym pomoże.

Nol
    Gość

Domyślnie

Przywróciliśmy większość z tego, co już było przetłumaczone. Nadal jednak pojawia się pewien błąd, przez który nie będziemy w stanie dodawać nowych tłumaczeń przez jakiś czas. Prawda jest taka, że przywróciliśmy z bazy język polski, ale nie możemy go w żaden sposób zabezpieczyć, tj. wyeksportować lub zapisać...

Przepraszamy za utrudnienia

Domyślnie

W wyszukiwarce bez wzgledu na to czy cos znajdzie czy tez nie, na koncu strony pokazuje sie napis Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/sobal/public_html/includes/search/pagedsearch.php on line 116 . Wszystko jest wypisane na bialej karcie, bez zadnych graficznych upiekszaczy.
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

Wyszukiwarka już naprawiona. Dzięki za info.

Domyślnie

Jeszcze co do wyszukiwarki, nie wiem na jakiej zasadzie to ma dzialac i nie wiem czy to problem. Przyklad : Wpisuje w szukaj "Nero" , zaznaczam sobie szukaj w artykulach i tematach, nastepnie w temat wybieram zeby to bylo tylko "Nero Burning Rom", wciskam szukaj i wyskakuje mi dokladnie tyle samo rezultatow jak wezme "Wszystkie".

Wykresy w Nosnikach nie wyswietlaja sie po otworzeniu posta, dopiero po kliknieciu otwiera sie nowe okienko z wykresem.
    Ostatnio edytowane przez Druss ; 14.Sep.2004 o 19:13
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

Taki drobiazg - na stronie glownej nie pokazuje ktore watki na forum mam jako przeczytane a ktore jako nowe. W dzialach na forum to dziala...chyba.

PS Sprawdze jeszcze, ale zdaje sie ze nie dochodza powiadomienia o odpowiedziach na forum.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Nol
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o powiadamiania, to maile dochodzą. Jednak w starych tematach (tj. w dyskusjach, kiedy jeszcze obowiązywały domyślne opcje, czyli brak powiadamiania) może się zdarzyć, że mail nie zostanie wysłany. Aby to zmienić wejdź do swojego Panelu administracyjnego, następnie po prawej stronie masz Pokaż wszystkie prenumerowane dyskusje (kliknij), po czym zaznacz wszystkie tematy i w liście rozwijanej poniżej wybierz natychmiastowe powiadamianie mailem i kliknij Dalej.

//edit - nie jestem pewnien czy zrozumiałem o co chodzi w pierwszej sprawie, którą poruszyłeś. Jeśli chodzi o mnie, to gdy są jakieś nowe posty w którymś z działów forum, to pojawia się przy nim żółta ikona zamiast standardowej szarej. Czy o to chodziło? Jeśli nie, to wrzuć tu screena z zaznaczonym problemem.
    Ostatnio edytowane przez Nol ; 15.Sep.2004 o 07:26

Domyślnie

Jeżeli chodzi o ostatnie posty na głównej - nie da się zrobić tak, przynajmniej na razie, jak to było poprzednio, że posty nowe mają inną ikonę. Będziemy nad tym pracować, ale na pewno trochę to zajmie.

Domyślnie

Nol - zrobilem jak radziles, zobaczymy czy powiadamianie bedzie

Sobal chyba wie o co mi chodzilo, ze nowe posty na stronie glownej mialy inna ikone jako jeszcze nie przeczytane. Jak juz wejdziesz na forum, to w poszczegolnych dzialach te ikonki są, ale nie ma ich na stronie glownej. Z reguly jestem na biezaco i taki rzut oka na nowe posty na stronie glownej duzo ulatwial, jak dla mnie duzo mniej klikania bylo.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)